Sanader odbio mogućnost smjene Polančeca i Kirina

Sanader odbio mogućnost smjene Polančeca i Kirina

PREMIJER Sanader u petak je u Splitu odbio mogućnost smjene potpredsjednika Vlade Damira Polančeca zbog afere KIM i ministra Kirina čiju je smjenu zatražila Udružena ljevica zbog najave o pljenidbi automobila vozačima koji ponavljaju prometne prekršaje.

Odgovarajući na novinarska pitanja Sanader je ocijenio dobrim sastanak čelnika hrvatskih i slovenskih socijaldemokrata, dodajući da je to isto činio HDZ u vrijeme kada je bio u oporbi.

Sanader je kazao kako se idućeg tjedna sastaje sa slovenskim premijerom Janšom s kojim će razgovarati o otvorenim pitanjima, a rekao je i kako Hrvatska narednih dana očekuje odgovor od Slovenije vezano uz hrvatski odgovor na četiri otvorena pitanja između dviju zemalja.

Obećao je da će nakon tog odgovora pozvati čelnike hrvatskih parlamentarnih stranaka na konzultacije prije nego što Vlada ponovno službeno odgovori Sloveniji.

SDP bez ideje

Osvrnuvši se na prijedlog predsjednika SDP-a Milanovića da ubuduće hrvatska Vlada više ne priprema zakone, Sanader je kazao kako se u "parlamentarnoj demokraciji vrlo dobro znaju uloge Vlade i Sabora" te "nema nikakvog razloga da Hrvatska bude pokusni kunić SDP-ova pokusa".

"Mislim da u nedostatku valjanih ideja i konkretnih prijedloga za rješenje teškoća, od nezaposlenosti do gospodarstva i jačanja izvoza, izmišljaju kojekakve prijedloge koji nisu dobri za Hrvatsku", kazao je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivnici pelješkog mosta neka se "okane ćorava posla"

Premijer je danas u Splitu otvorio produljeni Gat Sv. Petra u splitskoj Trajektnoj luci u čiju je izgradnju uloženo 29 milijuna kuna. 

Nakon otvorenja osvrnuo se na protivljenje gradnji mosta Komarna - Pelješac, te je onima koji se protive gradnji toga mosta poručio da se "okane ćorava posla", jer će se most svakako izgraditi, što će biti prvi puta nakon više stotina godina da će Hrvatska biti ponovno teritorijalno povezana.

"Taj most nije protiv BiH, s kojom imamo prijateljske odnose koje želimo zadržati i razvijati", kazao je premijer dodajući kako je resorno ministarstvo učinilo sve da se ispoštuje pravo BiH na nesmetan morski prolaz i pravo Hrvatske da poveže svoj teritorij.

"To je naše autonomno pravo" - zaključio je Ivo Sanader.

I.K.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara