Sanader: Postignut dogovor s HSLS-om i DC-om

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader nakon današnjeg razgovora s predstavnicima HSLS-a i DC-a izvijestio je novinare da su dogovorili suradnju i da im je u ime HDZ-a ponudio i postizbornu koaliciju.

Izrazio je posebno zadovoljstvo što su mu dvoje zastupnika HSLS-a Đurđa Adlešić i Ivan Čehok te DC-a Vesna Škare Ožbolt potpisima potvrdili svoju potporu kao mogućem mandataru za sastav nove vlade.

Dodao je da te stranke imaju statutarne odredbe kako i na koji način odgovoriti na HDZ-ovu ponudu.

"Načelno smo se na razini predsjednika stranaka dogovorili oko suradnje", rekao je Sanader.

Podsjetio je da predsjedniku države potencijalni mandatar za sastav nove Vlade mora predočiti dovoljan broj potpisa zastupnika koji ga podupiru te dodao da mu potporu danas potpisuju i HDZ-ovi zastupnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O mogućoj koaliciji koju je u ime HDZ-a ponudio HSLS-u i DC-u i koja je načelno prihvaćena Sanader je rekao da će razgovori biti nastavljeni čim njihova stranačka tijela to potvrde.

Razgovarali smo i o nekim konkretnim programskim pitanjima i usuglasili da postoje bliski pogledi i da ne postoje nikakve prepreke mogućoj suradnji, rekao je Sanader.

Predsjednik HSLS-a Dražen Budiša objasnio je da odluku o koaliciji HSLS-a s drugim strankama donosi Veliko vijeće HSLS-a i da će se o HDZ-ovoj ponudi očitovati u roku od 10 do 15 dana.

Predsjednik DC-a Mate Granić čestitao je HDZ-u na pobjedi i rekao da je DC želio promjenu vlasti i da podržava Sanadera kao mandatara za sastav nove hrvatske vlade.

Potvrdio je bliskost programa dviju stranaka te izrazio uvjerenje da će Sanader sastaviti kompetentnu i stabilnu vladu.

U HDZ-ovoj središnjici Sanader razgovara s predstavnicima mađarske i njemačke nacionalne manjine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara