Sanader se na sudu žalio na umor i loše zdravlje. Prije dva tjedna skitao se po Rusiji

Sanader se na sudu žalio na umor i loše zdravlje. Prije dva tjedna skitao se po Rusiji
Foto: Vedran Strukar

BIVŠI premijer Ivo Sanader u srijedu bi trebao iznijeti svoju obranu u slučaju Fimi Media, nakon što je zagrebački Županijski sud u utorak odbio zahtjeve za izuzećem nalaza financijskog vještaka i ispitivanjem još dvojice svjedoka.

>> FOTO Ivo Sanader je u Kalinjingradu: "Dobio je VIP akreditaciju"

Iako su još sredinom lipnja odustali od ispitivanja novih svjedoka i najavili pripremanje obrane, odvjetnici optuženih u utorak su najprije neuspješno tražili izuzećem nalaza financijskog vještaka Zrinka Ručevića, a potom i ispitivanje još dvojice svjedoka - Igora Zidića i Franka Bilavera.

Potezi odvjetnika koje je sud nazvao odugovlačenjem postupka potrajali su do iza podneva pa je Sanader kada je pozvan na iznošenje obrane zamolio da to učini sutra. Podsjetio je da je u posljednje vrijeme imao dvije operacije te da ne može pratiti raspravu dulje od dva i pol sata.

Dakle, bivši hrvatski premijer žalio se na zdravlje i umor, zbog čega traži odgodu. Prije samo desetak dana mediji su pisali o tome kako je Sanader boravio u Rusiji gdje je gledao prvu utakmicu hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Sanader se fotografirao s ljudima koji su se željeli fotografirati s čovjekom optuženim za težak kriminal, a na fotografijama nije izgledao umorno. Za put u Rusiju, šetnju i fotografiranje je imao snage, a kad treba iznijeti obranu onda se poziva na svoje dvije operacije.

Očekuje se da će Sanader odbaciti optužbe

Očekuje se da će Sanader u svojoj obrani ponovno odbaciti optužbe da je u najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki.

Uz bivšeg premijera na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ, kao prva stranka optužena za korupciju, nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, vlasnica marketinške agencije Fimi Media Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje crnog stranačkog fonda preko marketinške agencije koja je postala sinonim za političku korupciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara