Sanader: Smanjit ćemo PDV, uštedjeti smanjenjem broja ministarstava, suzbijanjem sive ekonomije,...

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader najavio je danas da će iduća vlada, koju će najvjerojatnije formirati njegova stranka odmah nakon uspostave smanjiti stopu PDV-a sa sadašnjih 22 na 20 posto.

Smanjenje prihoda proračuna od PDV-a moguće je nadomjestiti raznim uštedama. Tri do četiri milijarde kuna moguće je uštedjeti smanjenjem broja ministarstava, uvođenjem više reda u javne financije, eliminacijom sive ekonomije, pojačanom kontrolom eksploatacije prirodnih bogatstava i racionalnijim poslovanjem javnih poduzeća, rekao je Sanader na konferenciji za novinare.

Nismo još precizirali koja, ali svakako ćemo bitno smanjiti broj ministarstava, rekao je.

Govoreći o odnosima sa susjedima istaknuo je da spadaju u priroritet hrvatske vanjske politike.

U vezi sa slučajem haaškog optuženika generala Ante Gotovine rekao je da kao oporba ne znaju što se "događa iza kulisa", no da "znaju da postoje neki kontakti između Predsjednikova ureda, generala Gotovine i Haaškog tužiteljstva" i da će HDZ ako preuzme vlast uspostaviti kontakte s Predsjednikovim uredom i Haaškim tužiteljstvom kako bi vidjeli na koji se način može riješiti taj slučaj.

Nedopustivim je ocijenio privatizaciju PIK-a Vrbovec i "Slobodne Dalmacije" neposredno pred izbore, jer, kako je rekao, to budi sumnju da to nisu čisti poslovi.

Opovrgnuo je pisanje Feral Tribunea da je službenom karticom na teret Ministarstva vanjskih poslova, kada je bio zamjenik ministra vanjskih poslova, za par mjeseci potrošio 40 tisuća kuna za reprezentaciju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara