Sanader u društvu ministara tulumario do zore u bespravno izgrađenom objektu

PREDSJEDNIK Vlade Ivo Sanader je u društvu svojih ministara i stranačkih prijatelja tulumario do zore u ugostiteljskom objektu "NK Jarun", unatoč činjenici da je stanar koji živi u blizini zvao policiju zbog uznemiravanja javnog reda i mira.

Kako piše riječki Novi list, Martin Babić, otac četvero djece, koji ima nesreću da živi u blizini "NK Jaruna", već punih petnaest godina muku muči s bukom iz dotičnog lokala, pa i prijetnjama koje mu upućuju "veseli" posjetitelji "NK Jaruna".

U noći s petka na subotu Babić je, iživciran gromoglasnom bukom koja je dolazila iz lokala, pozvao policiju zbog uznemiravanja javnog reda i mira, ali policajci su otišli neobavljena posla. Naime, u lokalu su 16. godina postojanja HDZ-a slavili premijer Ivo Sanader, ministar obrane Berislav Rončević, predsjednik Sabora Vladimir Šeks i ministar financija Ivan Šuker, na koje se policija nije usudila primijeniti uobičajene mjere.

Slavlje trajalo do zore, a Babić se u razgovoru za Novi list požalio da je unajmitelj dotičnog objekta 20. svibnja za vrijeme još jednog derneka viđenijih HDZ-ovaca zaprijetio smrću njemu i njegovoj obitelji ukoliko se nastavi žaliti na buku koja dolazi iz "NK Jaruna". Također, HDZ-ov potpredsjednik Sabora, Darko Milinović, "savjetovao" je Babiću da mu je najbolje da odseli negdje ako ga smeta buka, ali Milinović je demantirao da je ikad razgovarao s Babićem.

Da cijela stvar bude još gora, vlasnik lokala je Grad Zagreb, koji je zanemario odluku Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, prema kojem mora ukloniti bespravno izgrađenu nadstrešnicu površine 150 kvadratnih metara.

Prema svemu sudeći, za lokale koji opslužuju vladajuće vrijedi stara latinska poslovica "Quod licet bovi, non licet Iovi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara