Sanader u intervjuu za njemački FAZ: Ova zgrada od laži prije ili kasnije će se urušiti

Sanader u intervjuu za njemački FAZ: Ova zgrada od laži prije ili kasnije će se urušiti

Foto: FAH

BIVŠI premijer i šef HDZ-a Ivo Sanader u intervjuu za Frankfurter Allgemeine Zeitung još je jednom ponovio da je nevin te da su optužnice protiv njega konstrukcija DORH-a.

Dopisnik FAZ-a Karl-Peter Schwarz sa Sanaderom se susreo u uredu njegovih odvjetnika. Kaže kako je ostavku dao nakon sedmomjesečne borbe za podizanje blokade pregovora između Europske unije i Hrvatske. "Razgovarao sam sa svima, s njemačkom kancelarkom, francuskim predsjednikom, talijanskim kancelarom", kaže Sanader te otkriva što se dogodilo na sastanku frakcije Europske pučke strane, uoči summita u Bruxellesu 18. lipnja. "Svi su bili ondje: Merkel, Barroso, Sarkozy, Berlusconi, Juncker, Balkenende. Rekao sam da ih molim da Hrvatskoj daju mali pozitivan signal. Ali ništa se nije dogodilo. Nakon toga sam dao ostavku", priča Sanader.

Govoreći o Jadranki Kosor, kazao je da je ona bila osoba kojoj je vjerovao, ali dodaje da je "među 12 apostola bio jedan izdajnik".

Govoreći o svom izbacivanju iz stranke, kaže: "Kosor je sazvala vodstvo stranke na kojem je izrekla teške prijetnje. Ona je tada osjećala velik strah, jer je znala da ono što najavim uvijek i provedem". Kaže kako je Kosor odmah zvala Bajića i rekla mu da Sanadera treba optužiti. "On je ljude uhitio i doveo u istražni pritvor, gdje im je prijetio da me moraju optužiti inače im slijedi višegodišnja zatvorska kazna", priča Sanader.

Tvrdi da nije uzeo proviziju za kredit od Hypa. Poriče i da je stvorio koruptivni sustav i tvrdi da su sve to konstrukcije DORH-a. "Zgrada od laži prije ili kasnije će se urušiti", zaključuje na kraju Sanader.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara