Sanader uspješnim ocjenjuje nastup u UN-u

HRVATSKI premijer Ivo Sanader u četvrtak je, u razgovoru s hrvatskim novinarima, uspješnim ocijenio nastup na 59. zasjedanju Opće skupštine UN-a u New Yorku i naglasio da je zasjedanje iskorišteno i za niz bilateralnih susreta, promociju Hrvatske i učvršćivanje njezina međunarodnog položaja.

Sanader je u srijedu kao prvi hrvatski premijer nastupio pred Općom skupštinom UN-a u New Yorku i u govoru uz ostalo obrazložio

kandidaturu Hrvatske za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti u mandatu 2008-2009.

Premijer Sanader je rekao novinarima da je nedavni boravak hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula na summitu nesvrstanih bio dobar potez i da je na skupu dobio obećanje niza zemalja da će podržati hrvatsku kandidaturu za Vijeće sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Premijer je novinarima spomenuo niz bilateralnih susreta koje je imao na rubu zasjedanja Opće skupštine a posebice je govorio o susretima s portugalskim premijerom Pedrom Miguelom de Santana Lopesom i kanadskim premijerom Paulom Martinom.

Razgovore je ocijenio iznimno dobrim.

S Martinom je uz ostalo razgovarao o kanadskim vizama za hrvatske državljane i zamolio ga da se pojednostavi procedura koja stvara probleme posebice s pitanjima o vojnoj prošlosti koja se nalaze u obrascima.

Sanader je kazao kako je naglasak u razgovoru bio na gospodarskoj suradnji Kanade i Hrvatske. Rekao je da će se već u nedjelju u Pittsburghu, kamo ide na proslavu 110. obljetnice Hrvatske bratske zajednice (HBZ), susresti s nekoliko hrvatskih i kanadskih poduzetnika.

Rekao je da se veseli posjetu jer je HBZ jedna od najutjecajnijih hrvatskih organizacija u cijelom svijetu, a ne samo u Americi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara