Sanader Vesni Škare Ožbolt: Kad misliš riješiti onaj moj predmet?

VESNA ŠKARE OŽBOLT tvrdi da je jedan od razloga njene smjene s mjesta ministrice pravosuđa i slučaj Sanaderovog stana kojega nije željela riješiti preko reda.

> Sanaderu poklonjen oteti stan

"Taj predmet je 2005. godine došao u Ministarstvo i  nisam ga željela rješavati preko reda jer smo tada tek riješili predmete iz 2000. ili 2001. godine", tvrdi Škare Ožbolt.

"Kako  nisam rješavala niti pokazivala interes za rješavanjem, Sanader me pitao što je s tim predmetom, a ogovorila  sam mu  kako čeka red", rekla nam je Škare Ožbolt. Prema njenim riječima predmet je vrlo dvojben, iz nekoliko razloga. Ona smatra kako je odluka prvog stupnja također dvojbena, jer "kako je stan mogao samo nestati". "S druge strane Sanader je postao vlasnik", kaže te dodaje kako nitko iz Sanaderove obitelji pa ni on sam nije bio na suočenju. "Bilo je nekoliko razloga za moju smjenu, a ovo je bio jedan od njih. Kad se vidjelo da ne slušam naredbe, a ovo je bila naredba, nastao je problem. Nakon što me Sanader pitao kad mislim riješiti njegov slučaj, još par osoba me pitalo isto. A ja sam predmet stavila u sef, kako ne bi netko niži od mene išao rješavati slučaj preko reda. Jer su odluku mogli donijeti, osim mene, i Boris Koketi i Snježana Bagić", kaže Škare Ožbolt.

"Na dan moje smjene predmet sam predala novoj ministrici, koja se samo kiselo nasmiješila, ništa nije rekla. Sljedeće što sam čula je da je predmet riješen nekoliko mjeseci nakon moje smjene, naravno u korist Sanadera", dodaje.

Na upit zašto je baš sada s tim izašla u javnost, rekla je kako je to spomenula u kontekstu izvješća Europske komisije o nepotizmu i zlouporabi položaja, te da se radi o poznatoj priči oko koje su se već mnogi mediji raspitivali, a neki su i pisali o tome.

Pitali smo je i je li moguće da je SDP-ova zagrebačka vlast, točnije Milan Bandić, za kojega se priča kako je dobar sa Sanaderom, mogla imati prste u tome, Škare Ožbolt je kazala kako ne zna, te da je činjenica da je stan "nestao" u vrijeme Marine Matulović Dropulić. Ostalo se rješavalo 2005. godine kada je na vlasti bio Milan Bandić.

Lovrin je "u programu"

Pokušali smo do ministrice Lovrin doći preko glasnogovornice Ministarstva pravosuđa Vesne Dovranić  te preko glasnogovornika izbornog stožera Mladena Pavića. Njemu je mobitel cijelo jutro isključen, a Dovranić nam je kazala: "Ona trenutno nije tu, izašla je, u programu je (što god to značilo, op. a.), a poslije ide na put. Prenijeti ću joj  pa se možemo čuti sutra".

Glasnogovornik HDZ-a do zaključenja teksta nije se javljao na mobitel.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara