Sanader: Vlada nije ukinula odluku bivšeg MUP-a o novčanoj nagradi za obavijest o Gotovini

NA ZASTUPNIČKO pitanje HSPovca Miroslava Rožića, je li Vlada ukinula MUPovu nagradu za informaciju o generalu Anti Gotovini i ako nije kada će, premijer Ivo Sanader odgovorio je da nije.

"Nismo ukinuli nagradu, razmotrit ćemo to. Naša obveza ostaje i dalje suradnja s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu i bilo koji državljanin Hrvatske mora poštovati Ustavni zakon o suradnji s Haškim sudom, odnosilo se to na bilo koga, na vas, na mene ili na nekog trećeg", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U svibnju prošle godine, tadašnji SDP-ov ministar unutarnjih poslova Šime Lučin donio je Odluku o raspisivanju javne nagrade od 350.000 kuna za obavijest policiji koja bi pridonijela pronalasku i uhićenju Ante Gotovine. Odluku je donio temeljem članka 52. Zakona o policiji.

U "aktualnom prijepodnevu" ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić najavio je da će MUP, u granicama mogućnosti, vratiti dio policijskih postaja koje su ukinute prema Lučinovim uputama.

Potvrdio je navode Nike Rebića (HDZ) da je ukidanje postaja, posebno u manjim sredinama, narušilo sigurnost građana i njihove imovine, te najavio da će MUP razmotriti sve pritužbe građana i učiniti sve kako bi se podigla razina sigurnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara