Sanader za slovensku Pop-TV: Još jednom pokušati s bilateralnim rješenjem

MANDATAR za sastav nove hrvatske vlade Ivo Sanader izjavio je za slovensku komercijalnu televiziju POP-TV da osobno drži kako bi još jednom trebalo pokušati naći bilateralno rješenje za pitanje granice na moru sa Slovenijom.

"Osobno držim da bi to trebalo pokušati i to će biti namjera moje vlade", rekao je Sanader u razgovoru za spomenutu televiziju prošlog tjedna, što ga je POP-TV emitirala u utorak u sklopu reportaže o odnosima Slovenije i Hrvatske.

Sanader je rekao da se HDZ protivio "parafiranom, a nepotpisanom" sporazumu Drnovšek - Račan iz 2001. godine jer je on bio "nepravičan", a rješenje za morsku granicu treba biti pravično, što spomenuto nije bilo jer njime nisu bile zadovoljne ni jedna ni druga strana. Sanader je pojasnio da odluka sabora o proglašenju ekološko-ribolovnog pojasa u Jadranu nije bila presedan jer je riječ o mjeri već primijenjenoj u Sredozemlju i zasnovanoj na međunarodnom pravu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader je izrazio uvjerenje u dobre odnose sa Slovenijom, rekavši da su Slovenija i Hrvatska bile vrlo bliske još kao republike u vrijeme bivše JUgoslavije, te da će isto biti i u Europskoj uniji.

(Hina) fl br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara