"Sanaderu vraćaj pare!"

"Sanaderu vraćaj pare!"

Tekst: I.Ć.
Foto:Duje Klarić (Cropix)

"U TRENUTKU podnošenja ostavke Ivo Sanader je imao uvjete za mirovinu jer ima tri mandata u Saboru i Vladi i stariji je od 55. godina i ima više od 20 godina staža. I nije imao pravo na plaću! Mogao je birati između mandata u Saboru i primati plaću kao zastupnik ili odabrati mirovinu", piše u današnjem blogu nezavisni saborski zastupnik Dragutin Lesar  koji je osupnut viješću da je "pobjegulja Sanader našao novi posao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Sanader je našao novi, odlično plaćen posao, a unatoč tome on će do siječnja primati punu premijersku plaću od 23.000 kuna, a zatim će još šest mjeseci primati pola toga iznosa. Sanader se inače našao na platnoj listi francusko-kanadske milijunašice, 51-godišnje Louise Blouin, koja je među trideset najbogatijih žena svijeta.

"Sada je Sanader očito počeo ostvarivati plaću po drugoj osnovi i to je drugi razlog zašto nema pravo na plaću na teret poreznih obveznika Hrvatske", smatra zastupnik Lesar na blogu otvoreno se pitajući hoće li Sanader na svoju novu plaću plaćati harač, odnosno krizni namet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara