Sandra Švaljek: Bandić me pitao zašto nisam platila troškove Markićkinoj udruzi

Sandra Švaljek: Bandić me pitao zašto nisam platila troškove Markićkinoj udruzi
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

SANDRA Švaljek, zamjenica Milana Bandića na gradonačelničkoj dužnosti dok se on nalazio u istražnom zatvoru ili pod mjerama opreza, posvjedočila je u nastavku suđenja u aferi Štandovi da je troškove udruge U ime obitelji za prikupljanje referendumskih potpisa odbila platiti iako ju je Bandić po izlasku iz pritvora prozvao zašto to nije učinila.

U sudnici zagrebačkog Županijskog suda Švaljek je kazala da se s Bandićem, nakon što je pušten iz pritvora, sastala na sjednici skupštine.

"On je tada pitao zašto ja ne plaćam te račune, odnosno ne odobravam plaćanje tih računa. Ja sam spomenula da nije donesena takva odluka, odnosno da je on nije donio", kazala je Švaljek.

Bandić optužen da je udruzi U ime obitelji nezakonito priskrbio najmanje 308 tisuća kuna

Dodala je da se prethodno konzultirala i s gradskim pročelnikom za financije Slavkom Kojićem, koji je rekao da bi podmirivanje bilo kakvih troškova bilo suprotno s propisima koji jedinicama lokalne samouprave brane financiranje političkih aktivnosti.

"On se s takvim stajalištem nije složio i mi smo tako i završili taj razgovor", kazala je Švaljek.

U aferi Štandovi Bandić je optužen da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Bandić je optužen i u aferi Agram zbog sumnji da je sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio grad kojim upravlja godinama, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije nakon predsjedničkih izbora 2010. navodno oštetio i Državni proračun.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara