SAP i Microsoft najavili zajednički proizvod "Mendocino"

SAP AG i Microsoft Corp. jučer su objavili da zajednički razvijaju i planiraju ponuditi novi proizvod kodnoga imena “Mendocino”. On će tvrtkama pomagati u ostvarivanju konkurentnosti te označava revoluciju u načinu na koji informacijski djelatnici pristupaju, analiziraju i koriste podatke tvrtki radi donošenja boljih poslovnih odluka.

“Mendocino” će povezati SAP-ove procesne funkcije izravno s Microsoftovim aplikacijama za Office. Korisnici toga proizvoda, prvoga kojega će zajednički izraditi SAP i Microsoft, uživat će u poznatome okruženju Microsoft Officea pristupajući SAP-ovim poslovnim procesima i informacijama temeljenima na najboljoj praksi. Ta je najava uslijedila na SAP-ovoj međunarodnoj konferenciji SAPPHIRE® ’05, koja se održava u Kopenhagenu u Danskoj 26.-28. travnja.

 S “Mendocinom” SAP i Microsoft kane povećati učinkovitost za informacijske djelatnike koji se oslanjaju na Microsoft Office kao svoje primarno radno okruženje. “Mendocino” će povezati Office i SAP-ov poslovni softver, omogućavajući korisnicima veću vidljivost i iskoristivost poslovnih podataka s njihova desktopa. “Mendocino” će pomoći ljudima da izbjegnu beskorisno trošenje vremena i truda u potrazi za kritičnim poslovnim podacima, da smanje skupo dupliciranje napora i ograniče potrebu za specifičnom obukom na disparatnim sustavima. “Mendocino” će također maksimalizirati vrijednost koju klijenti dobivaju iz svojih postojećih ulaganja u Office i mySAP™ ERP.

"Zadovoljstvo mi je prisustvovati na službenom objavljivanju „Mendocina“. Vjerujem da će njegove prednosti uvelike pomoći i poslovnom okruženju u Hrvatskoj te se nadamo dostupnosti rješenja i kod nas tijekom najavljene prodaje početkom 2006. godini", tijekom službene objave Mendocina izjavio je direktor SAP-a Hrvatska, Igor Dropulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao dio toga proširenoga partnerstva, SAP i Microsoft dogovorili su se da svaki od njih ponudi cjelovito rješenje u daljnjoj prodaji, što znači da će SAP prodavati Microsoft Office a Microsoft će prodavati licence za SAP-ovu platformu za poslovne procese koja će ponuditi gotove poslovne procese spremne za rad i dostupne kao poslovne usluge. Platforma za poslovne procese koja će se pojaviti u prodaji 2006. poslužit će kao temelj za stvaranje i razvitak složenih aplikacija kao što je “Mendocino.”

Novi proizvod trebao bi doći u prodaju u četvrtome kvartalu 2005. radi selekcije korisnika za rani pristup.

“Mendocino” je projektiran tako da integrira SAP-ove procese — kao što je upravljanje vremenskim rasporedom, praćenje proračuna, organizacijski menadžment te upravljanje službenim putovanjima i izdacima—izravno u Microsoftov Office.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara