Šarm el Šeik: Komemoracija u znak sjećanja na poginule u nesreći

PRVA od dviju komemoracija u znak sjećanja na 148 žrtava nesreće Boeinga 737 egipatske tvrtke Flash Airlines koja se dogodila 3. siječnja, počela je u četvrtak ujutro u Šarm el Šeiku, izvijestile su svjetske agencije.

Članovima obitelji 133 poginula francuska državljana koji su se okupili su pod improviziranim šatorima na plaži ispred mjesta na kojemu se zrakoplov srušio u more, pridružio se i vidno potreseni francuski ministar vanjskih poslova Dominique de Villepin.

Komemoraciji je, u ime egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka prisustvovala njegova supruga Suzanne, koja je položila cvijeće ispred četiriju mramornih ploča s ispisanim imenima žrtava - 133 francuska državljana, 13 egipatskih članova posade, jednog japanskog putnika i jednog marokanskog putnika. Mubarak je izraze sućuti francuskom ministru uputio jutros, a komemoraciji je prisustvovalo i pet egipatskim ministara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerski obred predvodili su rimokatolički i protestantski svećenici te muslimanski imam.

Članovi poginulih francuskih državljana prisustvovat će još jednoj za javnost i medije zatvorenoj komemoraciji koja će se održati na mjestu na kojemu se zrakoplov srušio u more. Prije komemoracije De Villepin je o nesreći i njezinim mogućim uzrocima razgovarao s egipatskim ministrom vanjskih poslova Ahmedom Maherom.

Francuski su mediji u četvrtak izvijestili kako je tvrtka France Telecom osigurala robot-podmornicu koja može zaroniti na dubinu od 1.000 metara kako bi se došlo do dviju crnih kutija koje leže na dubini od oko 600 do 800 metara. Uron podmornice još nije aktualan jer francuska vlada tek mora pronaći način transporta 50 tona teške podmornice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara