Sastanak arapskih čelnika pred američko-arapski summit

MINISTRI vanjskih poslova arapskih zemalja sastali su se u ponedjeljak u egipatskom ljetovalištu Sharm el-Sheikh kako bi uskladili svoja stajališta pred sutrašnji američkoarapski summit dogovoren radi promicanja bliskoistočnog mirovnog procesa.

Palestinski premijer Mahmud Abbas te čelnici Egipta, Bahreina, Saudijske Arabije i Jordana sastat će se u utorak s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom.

Bush, koji se u Egiptu očekuje u ponedjeljak navečer, dolazi u svoj prvi predsjednički posjet regiji kako bi zagovarao najnoviji bliskoistočni mirovni plan koji predviđa stvaranje palestinske države do 2005. godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon egipatskog sastanka na Crvenom moru, Bush odlazi u Jordan na summit s izraelskim premijerom Arielom Sharonom i palestinskim premijerom Abbasom.

Jordanski ministar vanjskih poslova Marwan al-Muasher izrazio je optimizam pred taj susret.

"Pred samim smo ulaskom u novo razdoblje...Mirovni proces neće ići ni glatko ni lako, ali prešli smo najtežu prepreku. Obje su strane prihvatile mirovni proces, obje strane jedna drugu prihvaćaju kao nezavisne države", ocijenio je jordanski ministar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara