Sastanak banaka kreditora "Viktora Lenca" nastavlja se sutra

SASTANAK banaka kreditora riječkoga brodogradilišta "Viktor Lenac" trebao bi se nastaviti sutra, izjavio je večeras predsjednik uprave Raiffeisen banke Zdenko Adrović.

Adrović je samo to u prolazu izjavio novinarima oko 18.30 sati izlazeći iz zgrade u kojoj su se sastali kreditori, ne želeći reći ništa više. Ni dva sata nakon toga nije se moglo doznati je li sastanak završen ili ne.

Sastanak banaka kreditora započeo je rano poslijepodne u prostorijama HVB-a u Zagrebu, a do kasnih večernjih sati okupljenim novinarima nitko nije želio dati informaciju o sudionicima skupa niti o čemu se razgovaralo, ni kada će se sutra sastanak nastaviti.

Kako je ranije najavljivano sastanku su trebali biti prisutni i

glavni dioničari "Viktora Lenca" i predstavnici svih banaka

kreditora. No, novinari o tome nisu uspjeli dobiti nikakvu potvrdu ni iz banke, niti od pojedinih sudionika sastanka koji su izlazili iz zgrade, pravdajući se da nemaju ovlaštenja davati izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornica HVB Croatia banke Sanja Pančić jedino je telefonski novinarima opovrgnula informaciju da se taj sastanak održava na inicijativu HVB-a. Prema novinarima dostupnim informacijama, samo se pouzdano zna da su na sastanku bili prisutni čelnici HVB-a i Raiffeisen banke Goran Gazivoda i Zdenko Adrović.

Taj je sastanak, kako su objavili i iz Uprave riječkog

brodogradilišta, "posljednji pokušaj konačnog dogovora o nastavku financiranja razvojnih programa i osiguranja obrtnih sredstva" za

"Viktora Lenca".

Ne postigne li se dogovor, Lenac bi, kako se najavljuje, mogao

završiti u stečaju s preustrojem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara