Sastanak dioničara Uljanika trajao 9 sati, bilo je burno

Sastanak dioničara Uljanika trajao 9 sati, bilo je burno
Foto: Hina

DIONIČARI Uljanika na redovitoj glavnoj Skupštini nakon devet sati sjednice izabrali su samo jednog člana novog Nadzornog odbora Nenada Kapuralina pa će Trgovački sud u Pazinu morati imenovati još dva člana da bi NO mogao funkcionirati.     

NO Uljanika ima pet članova,  a da bi mogao funkcionirati mora imati minimalno tri člana.  

Danas je jedino Kapuralin dobio je potporu od 51,66 posto glasova nazočnih dioničara. Prilikom glasovanja o ostalim članovima NO-a  predstavnici države i  Adris grupe bili su suzdržani pa su zbog toga, članovi Stožera za zaštitu Uljanika tijekom sjednice prvo zaprijetili odlaskom da bi u konačnici i napustili sjednicu misleći da se neće moći nastaviti zbog nedostatka kvoruma.

Skupština je međutim nastavila s radom jer je imala kvorum, pa su se i oni poslije vratili, premda nisu imali više pravo glasa te su, kako su i sami rekli "bili na sjednici samo kao promatrači".

Za nove članove Nadzornog odbora dosadašnji Nadzorni odbor predložio je Slobodana Kapora, Nenada Kapuralina, Ivicu Mikelića, Ivana Radešića i Sašu Španića i svi su oni imali protukandidata, uglavnom iz redova Stožera za obranu Uljanika. Od svih njih jedino je Kapuralin dobio većinu glasova.

Nije prihvaćeno izvješće Nadzornog odbora

Skupština Uljanika donijela je odluku kojom se rok za dokapitalizaciju produžuje do 16. veljače 2019. godine dok je odbijena odluka o nagradi za rad članovima Nadzornog odbora Društva.   

Dioničari Uljanika na današnjoj skupštini nisu prihvatili izvješća Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru u 2017. godini kao ni izvješće uprave i njenog predsjednika Giannija Rossande o stanju i poslovanju društva za 2017. godinu te im nisu dali razrješnice.

Izvješće o radu na skupštini je podnio Rossanda koji je uz ostalo poručio kako za sudbinu Uljanik grupe nema puno vremena te kako u ovom trenutku treba "ili donijeti odluku o novom strateškom partneru ili pak treba ići dalje s predloženim programom restrukturiranja".  

"Treće varijante nema, ne postoji varijanta stečaja. U zabludi smo svi ako mislimo da će biti stečaja, jer po odlukama Europske komisije pri davanju 'rescue aida', a nakon što je Uljanik dobio 96 milijuna eura 'rescue aida' početkom godine, opcija je samo likvidacija (ako se kredit ne vrati). Uvjeren sam da do toga neće doći, ali moramo nastupiti svi skupa, sa mnom ili bez mene", rekao je Rossanda u obraćanju dioničarima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara