Uljanik dobio novog člana Nadzornog odbora

Uljanik dobio novog člana Nadzornog odbora
Foto: Hina

TRGOVAČKI sud u Pazinu imenovao je rukovoditelja odjela plana i tehnologije brodogradilišta Uljanik Antu Tusuna članom Nadzornog odbora Uljanika pa to tijelo može donositi valjane odluke, priopćeno je iz Uljanika. 

Do blokade rada Nadzornog odbora Uljanika došlo je nakon što je 19. rujna neopozivu ostavku na članstvo dao povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) Đino Šverko, koji je bio i potpredsjednik Nadzornog odbora.

Uprava Uljanika u priopćenju podsjeća da je, nakon što je Šverko dao ostavku, u proteklih 15-ak dana na dva sastanka pozvala sindikate koji djeluju u Uljaniku i Stožer za obranu brodogradnje Uljanik da predlože svoje predstavnike u Nadzorni odbor Uljanika d.d. "radi elementarne potrebe funkcioniranja" te tvrtke. 

"S obzirom na to da nije bilo konsenzusa i zajedničkog prijedloga gore spomenutih, na temelju propisane obveze Zakona o trgovačkim društvima, Trgovački sud u Pazinu je na prijedlog Uprave Društva u Nadzorni odbor 1. listopada 2018. imenovao Antu Tusuna, rukovoditelja Odjela plana i tehnologije Uljanik Brodogradilišta. Od trenutka imenovanja Nadzorni odbor može donositi valjane odluke", navode iz Uprave Uljanika.

Inače, dioničari Uljanika bi na glavnoj skupštini, koja je sazvana za 16. listopada, trebali uz ostalo donijeti i odluku o izboru pet novih članova Nadzornog odbora te tvrtke. Nakon što je u pozivu za skupštinu objavljen prijedlog pet novih članova Nadzornog odbora, pojedini su dioničari pulskog brodogradilišta izišli s nekoliko protuprijedloga za članove toga tijela. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara