Sastanak hrvatsko-slovenske komisije za zaštitu od katastrofa

PREDSJEDNICI Stalne hrvatsko-slovenske komisije za zaštitu od katastrofa sastat će se sutra i razgovarati o provedbi Sporazuma potpisanog između hrvatske i slovenske vlade, priopćeno je danas iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Sporazum potpisan 1997. obvezuje potpisnice na suradnju u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa, a redovna bilateralna komisija sastaje se jednom godišnje i utvrđuje postupke djelovanja u slučaju katastrofe.

Tako se, prema mogućem scenariju organiziraju međudržavne vježbe koje predviđaju civilizacijske ili prirodne nesreće u pograničnom području i zahtijevaju koordiniranje aktivnosti hrvatskih i slovenskih snaga zaštite i spašavanja. U svibnju prošle godine temeljem dogovora međunarodne komisije održana je je vježba "HAZMAT" na području Ormoža u Sloveniji, a s hrvatske strane sudjelovale su JVP i postrojbe civilne zaštite iz tri pogranične županije, podsjeća se u priopćenju.

Slovenske predstavnike vodit će Bojan Žmavc, direktor Uprave za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije i Milivoj Dolšćak glavni republički inspektor za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća.

Hrvatsku će stranu voditi Đuro Poldrugač ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje s pomoćnicima - za poslove civilne zaštite Stjepan Huzjak, za sustav 112 Pavao Britvić, za vatrogastvo Mladen Jurin i za poslove izobrazbe i osposobljavanja Branko Smrekar, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara