Satima "pazili" na virtualnu bebu na netu, dok im je biološko dijete umiralo od gladi

Satima "pazili" na virtualnu bebu na netu, dok im je biološko dijete umiralo od gladi

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

PAR JUŽNOKOREJSKIH roditelja ovisnika o internetu dane je uglavnom provodio igrajući po internet kafićima igru u kojoj su "brinuli" o virtualnoj bebi, dok je njihovo biološko dijete kod kuće umiralo od gladi, prenosi danas britanski Daily Mail.

Bračni par je čitave noći, ponekad i po 12 sati u komadu, provodio obilazeći internet kafiće u gradu Suwonu, igrajući vrlo popularnu igru Prius u kojoj putem svojih profila vode brigu o virtualnoj bebi, a za to su vrijeme svoju tromjesečnu bebu ostavljali samu, potvrdila je južnokorejska policija.

Beba je na kraju umrla, a 41-godišnji otac Kim Yoo-chul i njegova 25-godišnja supruga Choi Mi-sun, majka nesretne djevojčice, uhićeni su danas i optuženi za zlostavljanje i zanemarivanje djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zanimljivo je da su roditelji sami pozvali policiju kad su, vrativši se nakon 12-satnog obilaska internet kafea, otkrili da im je dijete mrtvo. Policija je primijetila da je dijete dehidrirano i zanemareno, a provedena obdukcija potvrdila je da je dijete umrlo od pothranjenosti i dehidracije.

Opsjednuti virtualnom bebom zaboravili na svoje dijete

Policija je u istrazi utvrdila da su roditelji postali posve opsjednuti virtualnom igrom da su posve zanemarili svoje vlastito dijete. O bebi su neko vrijeme brinuli baka i djed, no dva tjedna prije smrti djetešce su vratili biološkim roditeljima, vjerujući kako će oni dobro brinuti o malenoj.

Internet igre sve su popularnije u južnoj Koreji, a profesionalni online igrači su kroz mnogobrojne TV emisije poput celebrityja sve prisutniji u javnom životu zemlje i sve popularniji među mladima. No ta masovna zaluđenost online igrama pokazuje i svoju crnu stranu, donoseći sve češće slučajeve bizarnih incidenata i nesretnih slučajeva uzrokovanih nekontroliranom ovisnošću o internetu.

Jedan od najtežih slučajeva zabilježen je nedavno kada je 28-godišnji mladić, igrajući omiljenu igru Starcraft 50 sati bez prestanka, umro pred ekranom svojeg računala potpuno iscrpljen, jer u tom vremenu ništa nije jeo niti pio. U drugom je pak incidentu, također u Južnoj Koreji, jedan od igrača, u strahu da će mu njegov protivnik u igri ubiti virtualni lik u čije je stvaranje uložio mnogo vremena i truda, uspio otkriti njegovu lokaciju. Potom je sjeo u taksi,otišao na drugi kraj grada, upao u dom svojeg protivnika i nasmrt ga izbo nožem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara