Saudijska koalicija ubila 22 djece koja su bježala od napada od Jemenu

Saudijska koalicija ubila 22 djece koja su bježala od napada od Jemenu
Screenshot: CNN

U ZRAČNIM napadima saudijske koalicije u Jemenu ubijeno je 30 ljudi, uključujući 22 djece koja su bježala zbog ranijeg napada, javlja CNN.

U napadu na pobunjeničko područje u sjeverozapadnom Jemenu u četvrtak ubijeno je 22 djece, objavilo je ministarstvo zdravstva Hutija.

Četiri obitelji bježale su iz svojih domova u vozilu kada su započeli zračni napadi, objavili su mediji Hutija. U ranijim napadima u srijedu poginule su četiri osobe, izjavili su preživjeli uz uvjet da ostanu anonimni iz sigurnosnih razloga.

"Zar nigdje nismo sigurni?"

"Četvero ljudi ubijeno je u ranijem napadu, zato su danas obitelji bježale. Željeli su spasiti svoje i živote svoje djece. Zar nigdje nismo sigurni?", izjavio je jedan od preživjelih.

U četvrtak su izvršeni zračni napadi na okrug al-Duraihmi, gdje je u srijedu ubijeno 13 ljudi, objavio je Međunarodni odbor za pomoć (IRC).

"Tko god se pomakne, umre"

"Tko god se pomakne, umre", izjavio je stanovnik al-Duraihmija. Okrug se nalazi u blizini strateškog grada Hodeidaha i postalo je veliko bojište s neprestanim zračnim napadima u posljednjim danima.

Hutiji kontroliraju Hodeidah, koji se smatra putem za spas milijuna Jemenaca i glavni je izlaz pobunjenicima na Crveno more. Koalicijske snage pokušavaju preuzeti kontrolu nad ovim područjem od lipnja.

Ranije ovog mjeseca u napadu saudijske koalicije ubijena je 51 osoba, od kojih 40 djece. UN je objavio da je rat u Jemenu najgora humanitarna kriza na svijetu te da 22 milijuna ljudi, odnosno tri četvrtine stanovnika, očajnički trebaju pomoć. U ratu je ubijeno više od 10 000 civila i 40 000 je ranjeno.

>>Uznemirujuće snimke: U napadu u Jemenu ubijeno najmanje 29-ero djece

>>Uznemirujuće snimke: Snimljeni posljednji trenuci 40-ero djece ubijene u Jemenu

"Djeca su i dalje žrtve snažnog i besmislenog nasilja u Jemenu. Kada će ta okrutnost završiti? Zaustavite rat protiv djece u Jemenu!", izjavio je direktor UNICEF-a za Bliski istok i sjevernu Afriku u petak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara