Savez udruga HOS-a: Poštujemo Gotovininu odluku da se ne preda

SAVEZ udruga hrvatskih obrambenih snaga (SUDHOS) prozvala je danas hrvatsku vlast da, šuteći o najnovijim napadima na generala Antu Gotovinu, junaštvo u Domovinskom ratu pretvara u izdaju, zbog čega, kažu, poštuju Gotovininu odluku da se ne preda Haškom sudu.

"Hrvatska vlast ne čini ništa, djeluje smušeno, kolebljivo i dodvornički, a još gore od vlasti kupljene udruge (Dečak, Đakić, Merčep) šute, pogubno šute. Šute i šutnjom junaštvo u Domovinskom ratu pretvaraju u izdaju, sve za fotelju ili Judine škude", stoji u priopćenju SUDHOS-a.

Dodaje se da "sve navale, zlonamjera i obavještajna propaganda" ne mogu dragovoljce HOS-a uvjeriti da Gotovinina borba za Hrvatsku nije bila pravedna, zbog čega progon Gotovine smatraju nastupom nepravde i nasilja onih koji žele Domovinski rat svesti u okvire građanskog, te okriviti cijeli hrvatski narod za zločinački pothvat.

"Takvu politiku vlasti i politiku onih što šute dragovoljci HOS-a ne prihvaćaju, odbacuju, mi generala Gotovinu držimo onim što on uistinu je - junak Domovinskog rata, zato ne šutimo i poštujemo njegovu odluku da se ne preda sudu nasilja i nepravde", kažu u SUDHOS-u.

"Ako ga (Gotovinu) njegova Domovina ne može imati takvog, bolje je čekati neko drugo vrijeme. Bolje čekati nego ga mladim hrvatskim naraštajima prikazati krivotvoreno", navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik SUDHOS-a Velimir Kvesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara