SCG: Raspušten srbijanski parlament, izbori 28. prosinca

Vršiteljica dužnosti predsjednice Srbije Nataša Mićić u četvrtak je, na prijedlog srbijanske vlade, raspustila republički parlament i raspisala prijevremene parlamentarne izbore za 28. prosinca ove godine.

Mićić, ujedno i dosadašnja predsjednica Skupštine Srbije, kazala je novinarima u Predsjedništvu Srbije da je sadašnji saziv parlamenta, nakon tri godine, "iscrpio svoj demokratski potencijal i reformski kapacitet", te da nije u stanju nastaviti s usvajanjem reformskih zakona, niti obaviti ozbiljnu rekonstrukciju vlade".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Posljednji je trenutak da Srbija dobije predsjednika, da bi nastavila dalje demokratskim putem. Uvjerena sam da će i oni koji su sudjelovanje na predsjedničkim izborima uvjetovali raspisivanjem parlamentarnih to shvatiti, i time pokazati da su odgovorni ljudi koji vode računa o javnom i državnom interesu", kazala je Mićić, dodajući da Srbija "ulazi u svoj demokratski izborni ciklus" i pozvala građane da sudjeluju u njemu.

"Sigurna sam da će raspisivanje parlamentarnih izbora, uz izbor predsjednika Republike u nedjelju, donijeti neophodnu slogu i razum, a zatim i novi parlament i vladu koji će ponijeti odgovornost za teške odluke koje nas čekaju i nastaviti promjene sustava i ubrzati ulazak Srbije u EU", kazala je vršiteljica dužnosti predsjednice Srbije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara