Schwarzenegger, Severina i Britney Spears u borbi za čelna mjesta u SDP-u

IAKO JE Republikanac a ne Demokrat, holivudska zvijezda i guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger "kandidirao" se za potpredsjednika SDP-a, a Robin Hood, James Bond i Britney Spears "konkuriraju" za predsjedništvo.

Tako barem piše u "kratkim uputama za elektroničko glasovanje" koje su SDP-ovci u naletu duhovitosti podijelili delegatima i novinarima na ulazu u zagrebački Dom sportova, gdje je u tijeku konvencija SDP-a.

SDP danas bira svoju vrhušku, ali među pravim kandidatima. Nitko od živopisnih primjera kandidata na šaljivim uputama za e-vote nije se, naime, mogao pojaviti na današnjoj Izbornoj konvenciji - neki iz razloga što su crtani, neki zato što su filmski junaci, a neki jednostavno iz razloga što im je posljednji pozdrav upućen prije oko dvije tisuće godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjer toga je Julije Cezar, a među sličnim kandidatima našli su se i vođa seljačke bune Matija Gubec i "otac gravitacije" Isaac Newton. Konvenciju nije doživio ni Grgur Ninski, koji uz Schwarzeneggera, Johna J. Ramba, Zekoslava Mrkvu i Severinu Vučković konkurira za potpredsjednika SDP-a.

U konkurenciji za predsjednika na podijeljenim lecima našli su se i "junaci" Agent 007,  Mister Bean, Robin Hood, Minnie Mouse i Lois Lane.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara