SDP traži Sanaderovu ostavku, HDZ ohrabren "čestitkama" građana

SDP traži Sanaderovu ostavku, HDZ ohrabren "čestitkama" građana

OPORBI je dozlogrdilo gledati kako "kriminal vlada Hrvatskom", pa je SDP, nakon sjednice Predsjedništva stranke, zatražio odstupanje Vlade, ostavku premijera Ive Sanadera te raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

Bankrot modela upravljanja

"Nakon pet godina vlasti ove Vlade, došlo je do totalnog bankrota modela upravljanja. Ovo više nije HDZ-ova Vlada, s izmjenama koje su predložene. Ovo je možda mogla biti Vlada nacionalnog spasa, ali je ispala Vlada spasa HDZ-a", rekao je predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, nakon sjednice Predsjedništva SDP-a, na kojoj se raspravljalo o aktualnom stanju i sigurnosnoj krizi u kojoj se Hrvatska našla nakon ubojstva 26-godišnje jedinice odvjetnika Zvonimira Hodaka.

"Predsjedništvo SDP-a traži da ova Vlada odstupi, a prije svega njen premijer, kojeg držimo najodgovornijim za nastalo stanje, zbog mjeseci i mjeseci ignoriranja naših zahtjeva i upozorenja", poručio je Milanović, zatraživši da se raspišu parlamentarni izbori i da se "da prilika za vođenje onima koji su se u stanju i koji imaju političku volju za obračun sa organiziranom bandom, s mafijom koja ugrožava ovu zemlju".

Sanadera ne zanima, odgovara Kosor

Umjesto premijera Ive Sanadera, koji je još jutros u Saboru poručio kako ga "Milanović ne zanima", o zahtjevu SDP-a očitovala se potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor ističući kako su prijevremeni izbori fikcija. Naime, Kosor je podsjetila kako je za iskazivanje nepovjerenja Vladi potrebno imati parlamentarnu većinu, a koju SDP nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskoristit ću prigodu pa ću podsjetiti Milanovića na ono što bi on trebao znati. Naime, za ono što traži SDP treba imati većinu u Saboru", kazala je Kosor nazvavši apsurdnim svaljivanje krivice "na leđa" premijera Sanadera.

Građani čestitali

"Od izvanrednih izbora nema ništa, redovni izbori na rasporedu su za tri godine, a ni tada Milanović neće ući u Vladu jer će biti u oporbi", ističe Kosor dodajući kako je sasvim razumljivo da je Milanović frustriran kao oporbenjak jer to nije lako. No i taj se posao, tvrdi Kosor, može raditi na častan i dostojanstven način. Kosor je također obavijestila javnost kako su mnogi građani čestitali premijeru Sanaderu na pravim potezima, te Vlada nastavlju "tešku borbu s kriminalom".

O "čestitki" s Cvjetnog trga u Zagrebu, gdje su se okupili brojni građani, Kosor se nije posebno očitovala.

Ig.M./I.Ć.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara