Sedam posto dionica T-HT-a u prodaji zaposlenicima

SADAŠNJI i bivši radnici koji su od 1955. godine radili u HPT-u, bivšem PTT-u, HT-u i Hrvatskoj pošti imati će pravo na povlaštenu kupnju sedam posto dionica T-HT-a, jučer je potvrdila Vlada.

Vlada traži agenta u toj prodaji za koga je natječaj već raspisan, a prijave će se primati od srijede. Cijena dionica biti će 265 kuna, kao što je i bilo u javnoj ponudi, a konačni popis kupaca utvrditi će Mirovinski zavod, procjenjuje se da će biti između 35.000 i 40.000 kupaca.

Paket od sedam posto sadrži 5,7 milijuna dionica, a njihova se prodaja očekuje nakon parlamentarnih izbora. Pravo na povlaštenu kupnju imati će zaposlenici koji su od 14. veljače 1955. bili u radnom odnosu u HT d.d., Hrvatskoj pošti d.d. te u HPT-u, a u slučaju da je zaposlenik preminuo, njegovo se pravo prenosi na nasljednike koji to pravomoćno potvrđuju.

Radnici koji su zaposleni u Hrvatskoj pošti nakon 1. siječnja 1999. godine imati će pravo na kupnju samo jedne dionice T-HT-a uz objašnjenje kako nisu sudjelovali u razvoju HT-a. Zaposlenici koji su radili u HT-u ili HPT-u manje od jedne godine, moći će kupiti po jednu dionicu za svaki mjesec rada u jednoj od tih tvrtki.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara