Šef EP-a jučer šokirao Hrvatsku i Sloveniju, sad izgubio živce na Twitteru

Šef EP-a jučer šokirao Hrvatsku i Sloveniju, sad izgubio živce na Twitteru
Foto: Antonio Tajani

PREDSJEDNIK Europskog parlamenta Antonio Tajani koji je izjavom o "talijanskoj Istri i Dalmaciji" šokirao javnost u Hrvatskoj i Sloveniji izrazio je spremnost da posjeti nekadašnji nacističko-fašistički logor Risiera di San Sabba u Trstu u kojemu su ubijene tisuće Slovenaca, Hrvata, Židova i talijanskih antifašista u zadnje dvije godine Drugog svjetskog rata, objavili su u utorak slovenski mediji.

Do toga je došlo na Twitteru gdje se Tajani raspravljao sa slovenskom političarkom i povjerenicom europske komisije Violetom Bulc.

"Krivotvorenje povijesnih činjenica na slovensko-talijanskoj granici nije prihvatljivo. Europska priča utemeljena je na miru, solidarnosti i jedinstvu", navela je Bulc, te dodala da poziva Tajanija da oboje zajedno odaju počast žrtvama ubijenima kod jame Basovizze gdje u nedjelju potomcima talijanskih "esula" govorio Tajani, ali i nekadašnji nacistički  logor Risiera u Trstu, gdje su u dvije zadnje ratne godine nastradale tisuće Slovenaca i Hrvata koji su ondje ubijeni i spaljeni.

"Povijest je povijest, ali iz nje učimo i tako postajemo mudriji. Zato vas pozivam da zajedno obiđemo žrtve Basovizze i žrtve logora Risiera", poručila je u prepisci na Twitteru Bulc, na što joj je Tajani odgovorio da je "spreman" to učiniti.

No, u nastavku rasprave Tajani je izgubio živce.

Jedan twiteraš ga je opsovao i nazvao fašistom.

Predsjednik Europskog parlamenta nije mu ostao dužan te ga je nazvao komunistom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara