Šef policije: Zbog napada na Srbe policija je podnijela šest prijava

Šef policije: Zbog napada na Srbe policija je podnijela šest prijava
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

POLICIJSKA uprava šibensko-kninska podnijela je još tri prekršajne prijave zbog incidenta u Đevrskama, rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina u emisiji "RTL Danas" dodavši kako je podignuta i kaznena prijava zbog prijetnje koja se u istom mjestu dogodila mjesec dana ranije. 

Policija je u petak podnijela još tri prekršajne prijave zbog incidenta koji se 21. kolovoza dogodio u Đevrskama, kada su počinitelji po nacionalnoj osnovi vrijeđali vlasnika i goste tamošnjeg kafića. 

"Temeljem prijave vlasnika podnesene su još tri prekršajne prijave, a za sada je zbog tog događaja policija podnijela ukupno pet prekršajnih prijava", izjavio je Milina.

Dodao je kako su svi prekršaji povezani s vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi. Policija je, uz te, podnijela i jednu kaznenu prijavu zbog događaja iz srpnja ove godine.

Milina je kazao da je nakon razgovora s vlasnikom ugostiteljskog objekta policija naknadno kazneno prijavila jednu osobu zbog prijetnje povezane s mržnjom na nacionalnoj osnovi.

Potvrdio je i da se intenzivno radi na pronalasku napadača koji su u Uzdolju u općini Biskupija istoga dana fizički napali goste kafića te ih lakše ozlijedili. Kazao je da međusobno ne povezuju počinitelje ova dva događaja te istaknuo da šibensko-kninska policija u njihovom pronalasku surađuje i sa susjednim policijskim upravama.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara