Šef sindikata koji jedini glasa o dogovoru: Nije se smjelo pristati na ovo

Šef sindikata koji jedini glasa o dogovoru: Nije se smjelo pristati na ovo
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL, Index

ŽELJKO Stipić, čelnik Sindikata Preporod čiji su članovi jedini pristupili izjašnjavanju o jučerašnjoj ponudi vlade, najavio je da će rezultati njihova referenduma biti poznati sutra poslijepodne.

Stipić je za Dnevnik.hr rekao da smatra da se dogovor na koji su ostali sindikati u prosvjeti jučer pristali nije smio prihvatiti.

"Nije se smjelo pristati na takvu vrstu aranžmana. Nenastavno osoblje kojemu koeficijenti neće rasti je zakinuto, a mi smo cijelo vrijeme isticali kako su nam cilj veći koeficijenti za oboje. Nisu svi dobili isto. Kad se naši članovi izjasne, bit će jasno je li sporazum isforsiran ili iza njega zaista stoje ljudi na terenu", kaže Stipić.

Ističe kako je ovaj dogovor proizvod "odgođenog sindikalizma" te vlada rastom koeficijenata u periodu od dvije godine odgovornost ponovno prebacuje na potencijalnu buduću vladu. Napominje i kako će u slučaju da se članovi Preporoda izjasne protiv ponude, to ipak biti svojevrsna poruka.

"Mislim da je ipak neka poruka da se nešto ne potpiše. Ako članstvo kaže da je prihvatljivo, onda ćemo potpisati. Ako odbiju, nećemo potpisati. Dobili su priliku, mi smo bili dosljedni, a znat ćemo je li to bio isforsiran sporazum", rekao je za Dnevnik.hr šef Preporoda. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara