Šef sindikata: Sigurno ćemo odbiti vladinu ponudu

Šef sindikata: Sigurno ćemo odbiti vladinu ponudu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

SUTRA bi se trebalo znati prihvaćaju li sindikati ponudu o povećanju plaća koju im je preksinoć dala vlada.

Po neslužbenim rezultatima koji su se danas pojavili, ta ponuda će gotovo sigurno biti odbijena.

Potvrdio je to predsjednik sindikata "Preporod" Željko Stipić koji je rekao kako ne može govoriti o postotcima, ali da s popriličnom sigurnošću može reći da će Vladina ponuda, kada je u pitanju članstvo njegova sindikata, biti odbijena.

"Ne mogu o postotcima, ali pošto je već velik broj škola obrađen mogu s popriličnom sigurnošću reći da će ponuda Vlade, kada je u pitanju članstvo sindikata Preporod, biti odbijena", rekao je Stipić za RTL Danas u trenutku kada je bilo obrađeno oko 300 osnovnih i srednjih škola, što čini 75 posto članstva Preporoda.

Stipić: Za vikend treba ponovno sjesti za stol

Istaknuo je i kako odbijanje vladine ponude znači i nastavak štrajka.

"Jedino što je izvjesno u ovoj situaciji da će štrajk sutra biti nastavljen. Bilo bi dobro da se ovaj vikend iskoristi, i sa strane sindikata i vlade, da se ponovno sjedne za stol i da se vidi kako doći do jedne kvalitetnije ponude s kojom će sindikati moći opet izaći pred članstvo", smatra Stipić.

Stipić drži i da se puno vremena izgubilo jer se problem nije ozbiljno shvatio.

Rekao je kako želi vjerovati da su sad u Vladi napokon shvatili da je voda svima došla do grla, da treba promptno reagirati te da se tu nema što čekati već se treba prihvatiti rješenja problema.

Nastavnici organizirano: Mihalinec zabranio objavljivanje rezultata referenduma na društvenim mrežama

Na internetskoj stranici Nastavnici organizirano, gdje se prikupljaju statistički podatci sindikata obrazovanja o izjašnjavanju u školama, ranije je izviješteno kako je po preliminarnim i nepotpunim podacima, više od 90 posto prosvjetnih radnika odbilo Vladinu ponudu.

Predvečer su objavili informaciju da je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec zabranio objavljivanje rezultata referenduma na društvenim mrežama "jer je to kršenje sindikalne tajne“.

Čelnici sindikata u štrajku u petak u 11 sati će na konferenciji za novinare predstaviti rezultate izjašnjavanja članstva o ponudi Vlade od 26. studenog. Ovisno o rezultatima izjašnjavanja sindikalna će tijela donijeti odluke o daljnjim aktivnostima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara