Šeks se žali na rad HTV-ovog novinara Mislava Bage

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora ponovo se potužio na rad novinara Hrvatske televizije. Ovaj put u pitanju je novinar Mislav Bago koji se navodno nije odazvao pozivu hrvatskog veleposlanika u Francuskoj da snimi kako Petar Selem prima priznanje za poseban doprinos kulturnom i umjetničkom životu Pariza.

Naime, Vladimir Šeks, već nekoliko puta optuživan da se miješa u uređivačku politiku državne televizije, pismeno se potužio glavnom ravnatelju HRT-a Mirku Galiću na rad navedenog novinara.

Bago je prošli tjedan pratio posjet delegacije Hrvatskog sabora Francuskoj, no nije snimio kako jedan od članova delegacije Petar Selem prima priznanje za poseban doprinos kulturnom i umjetničkom životu Pariza, što je pogodilo Vladimira Šeksa, koji očito misli kako je hrvatske gledatelje zakinuo za nekoliko vrlo važnih minuta Dnevnika.

Kako piše Novi list Galić je Šeksovu pritužbu proslijedio glavnom uredniku Informativnog programa HTV-a Rončeviću i Etičkom povjerenstvu da istraže i ocijene cijeli slučaj.

Mislav Bago se o “aferi” pismeno očitovao, tvrdeći da mu nitko nije objasnio o čemu se zapravo radi, te da nije imao ni kasetu na koju bi to mogao snimiti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da zastupnici HDZ-a i sam predsjednik Sabora nisu zadovoljni radom HRT-a već smo se uvjerili nekoliko puta.

“Glavni prigovori vodstva Sabora su da postoji nedostatak profesionalnosti i vrednovanja čelnih ljudi Sabora i da nema ravnopravne uređivačke politike prema Saboru u odnosu na premijera i Predsjednika Republike” - kazao je Šeks prije nekoliko mjeseci.

Osim Šeksa u uređivačku politiku HTV-a pokušali su se umiješati i Jadranka Kosor, te Andrija Hebrang. Kosor je sugerirala autorici jedne emisije "kako bi prilog trebalo napraviti malo drugačije", a Hebrang je telefonski nazvao redakciju Dnevnika HTV-a neposredno nakon emitiranja priloga o privatizaciji Sunčanog Hvara, te tražio da se njegov usmeni demanti odmah emitira u Dnevniku, pri čemu je HTV-u zaprijetio naplatom PDV-a.

Osim toga Hebrang je HTV-u zamjerio što je prilog o posjeti predsjednika Sabora Vladimira Šeksa Irskoj emitiran tek u 21. minuti.

Neke zastupnice HDZ-a, tijekom rasprave u Saboru o HRT-u, također su novinare HTV-a prozvale neprofesionalnima i to zato što u Dnevniku nema više priloga o njihovoj stranci. Zatim, u jednom Dnevniku nije bila objavljena vijest da je premijer Sanader, otvorio tvornicu lijekova u Koprivnici, a u drugom je više od pola emisije bilo posvećeno događajima u stranim zemljama, što je jako pogodilo neke HDZ-ove saborske zastupnike.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara