Severini je snimka "jedan lijepi trenutak kojeg će se prisjećati u starim danima"

Severini je snimka "jedan lijepi trenutak kojeg će se prisjećati u starim danima"
NA DANAŠNJEM ročištu u slučaju Severina protiv Index.hr-a iskaze su dali Severina i Matija Babić. Severinini odvjetnici povukli su zahtjev da se film prikaže u sudnici, no sada je Indexov odvjetnik Milivoje Žugić predložio prikazivanje filma.

Severina je u svom iskazu kazala da nije znala da će njezin odvjetnik Maro Mihočević zatražiti prikazivanje filma, zbog čega je danas taj zahtjev i povučen.

Severina je tražila da, ukoliko sud odobri gledanje snimke to bude bez njezine nazočnosti, jer je ona već potvrdila da je snimka autentična. Severina u tužbi traži odštetu od 45 tisuća kuna za nanesenu materijalnu štetu i 30 tisuća kuna za nematerijalnu.

U svom je iskazu Severina snimku odnosa s Milanom Lučićem usporedila s neobjavljenom pjesmom ili slikom, te je dodala da je snimanje bilo njezina ideja i da je ona jedini autor djela. Severina smatra da je Lučićev iskaz nebitan, jer prema njezinim riječima "on ne zna ni uključiti ni isključiti kameru". Dodala je kako je snimku željela čuvati kao "jedan lijepi trenutak kojeg će se prisjećati u starim danima". Indexov odvjetnik Žugić predložio je saslušanje Milana Lučića, kojeg je odvjetnik Severine na prvom ročištu proglasio "koautorom snimke".

Severina je dostupnost svog amaterskog porno filma nazvala "najvećom tragedijom u životu od smrti oca", a na pitanja je li istina da je u TV intervjuu nakon izbijanja afere izjavila da se osjeća dobro, Severina je kazala da se ne sjeća.

Severinin odvjetnik predložio je i saslušanje njenog menadžera Tomislava Petrovića, kako bi dokazali da je Index.hr uvjetovao povlačenje screenshotova iz članka izjavom Severine.

Indexov odvjetnik Milivoje Žugić odmah je reagirao na taj zahtjev, ustvrdivši da Index ima svjedoke koje će dokazati upravo suprotno, te pobiti teze o navodnom medijskom reketu. "Severina od postupka radi cirkus u koji smo uvučeni, a njezinu tvrdnju, da je bila izložena medijskom reketu, smatram najluđim od svega, rekao je Babić.

Prema komentarima prisutnih novinara, sudac se prema Severini ponaša kao prema velikoj zvijezdi a ne stranci u sporu, te joj dozvoljava da čini što god hoće.

Naime, Severina je tijekom ročišta upadala drugima u riječ, bez ikakve opomene suca, te je mogla do riječi kad je htjela, dok se isto nije dozvoljavalo Matiji Babiću i odvjetniku Indexa Milivoju Žugiću, koji je od suca čak zaradio opomenu. Zanimljivo je napomenuti da sudac nije dozvolio odvjetniku Žugiću pitanja koja je postavio Severini, odbacivši ih kao nebitna za slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već na prvom ročištu Žugić je zamolio suca da se prema Severini odnosi kao prema svakoj drugoj osobi, jer je sudac njene odvjetnike upitao “kad bi mogao zakazati drugo ročište s obzirom na njene koncerte i druge obaveze”.

Indexov odvjetnik Žugić istakao je niz kontradiktornih poteza Severine, počevši od zahtjeva za prikazivanjem filma koji je danas povučen, preko prvotne tvrdnje o koautorstvu filma s Milanom Lučićem, da bi se danas ispostavilo da Severina tvrdi kako je ona jedini autor filma, pa sve do njezine tvrdnje da je tužbu podigla kako bi spriječila daljnje distribuiranje filma, čime se Index nikad nije ni bavio. Žugić je dodao da bi se Severina trebala odlučiti želi li zabranu distribucije snimke ili naknadu štete.

Kao odgovor na tvrdnje Severininog odvjetnika o namjerno nanesenoj šteti Severini od strane Indexa, Matija Babić je kazao kako se Index morao dobrano potruditi da iz 11-minutnog hardcore pornića izdvoji pet najbenignijih screenshotova, čime su pokazali svoju dobronamjernost.

Babić je također odgovarajući na upite pojasnio tehnologiju rada portala, te osporio tvrdnju da je bio upoznat sa sadržajem kolumne Drage Pilsela u kojoj je nakon objave spornih slika pozvao oglašavače da ih kontaktiraju. Pilsel nije novinar Index portala, a u svojoj kolumni je iznio svoje stajalište koje nije nužno i stajalište portala.

Odluku o svim prijedlozima obje stranke sud će donijeti naknadno i stranke o tome obavijestiti pismenim putem.

Današnja rasprava održana je uz nazočnost medija, petnaestak novinara iz Hrvatske te nekoliko iz Slovenije.

N.B., A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara