SFOR uhitio Karadžićevog tjelohranitelja

SFOR uhitio Karadžićevog tjelohranitelja
BIVŠI pripadnik posebnih policijskih snaga Republike Srpske i bliski suradnik Radovana Karadžića Željko Janković Luna uhićen je u srijedu u Bijeljini na sjeveru Bosne, potvrdili su izvori lokalne policije i stabilizacijskih snaga u BiH (SFOR).

Janković je uhićen na ulici u središtu Bijeljine a ovu akciju izveli su pripadnici SFOR-a, izjavio je novinarima glasnogovornik stabilizacijskih snaga u Sarajevu Dave Sullivan.

Policija Republike Srpske naknadno se uključila u operaciju.

Mediji u BiH ranije su tvrdili kako je Janković, koji je tijekom rata bio osobni Karadžićev tjelohranitelj, nastavio služiti bivšem vođi bosanskih Srba i nakon njegova povlačenja iz aktivnog političkog života.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tvrdnjama tjednika "Slobodna Bosna" Janković bi i danas mogao biti pripadnikom najužeg kruga Karadžićevog osiguranja koje mu godinama omogućava skrivanje pred potjerama SFOR-a.

Janković je ranije sumnjičen da je sudjelovao u ubojstvu Srđana Kneževića, nekadašnjeg šefa policije na Palama koji je otvoreno podržavao Biljanu Plavšić tijekom njena sukoba sa vrhom Srpske demokratske stranke (SDS).

Pod sličnim optužbama bio je i Dušan Bato Tešić, također nekadašnji policijski specijalac kojega je SFOR priveo tijekom operacije na Palama izvedene prije dva tjedna kada se tragalo za Karadžićem.

Tešića još uvijek ispituju istražitelji SFOR-a na nepoznatoj lokaciji na području BiH.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara