Silovana pacijentica koja je rodila nije bila u komi, već paralizirana i svjesna

Silovana pacijentica koja je rodila nije bila u komi, već paralizirana i svjesna
Screenshot: CBS

NAKON što je uhićen medicinski tehničar koji je silovao pacijenticu dok je bila u komi, saznalo se da je ona u trenutku napada bila svjesna, ali paralizirana, piše The Sun.

Podsjetimo se, prije mjesec dana rodila je pacijentica, za koju se smatralo da je bila u komi 14 godina, a zbog sumnje na silovanje prije nekoliko dana uhićen je 36-godišnji Nathan Sutherland, medicinski tehničar koji je radio u bolnici Hacienda Healthcare u Phoenixu, gdje je bila smještena i žrtva.

Sutherland je optužen za silovanje nakon što su istražitelji otkrili da se njegov DNK podudara s DNK-om novorođenog dječaka, što bi značilo da je Nathan Sutherland njegov otac.

Nisu primijetili da je trudna

Podsjetimo se, ovaj je slučaj šokirao cijeli svijet nakon što je žena koja je već godinama bila nepokretna odjednom rodila dijete, a djelatnici bolnice nisu ni primijetili da je bila trudna.

Policija je odmah posumnjala na silovanje i pokrenula istragu, a svi muški djelatnici bolnice bili su prisiljeni dati uzorak DNK.

Bila je svjesna cijelo vrijeme

Sutherland, koji je bio u kršćanskom rap bendu sa svojom sestrom, optužen je da je silovao pacijenticu indijanskog porijekla između veljače i travnja prošle godine.

Roditelji silovane žene tvrde kako njihova kći nije u komi, već da je intelektualno onesposobljena zbog napadaja koje je imala u ranom djetinjstvu.

Iako ne može govoriti, ima neku pokretljivost u udovima, glavi i vratu. Reagira na zvuk i može pokazati što osjeća putem izraza na licu.

"Ona ima osjećaje, voli kada joj se čita, uživa u laganoj glazbi i sposobna je pokazati osjećaje ljudima koje poznaje, osobito obitelji", rekao je obiteljski odvjetnik.

Nedavno se razveo

Nathan Sutherland živi u Arizoni od 1993. godine. Do nedavno je bio obiteljski čovjek s djecom. Njegova supruga zatražila je razvod u prosincu 2018., tri tjedna prije nego što je žrtva rodila dječaka.

Par nije imao djece, ali ih je Sutherland imao dvoje iz prošlog braka.

Rođen je na Haitiju, usvojen je sa svojom sestrom te su došli u Ameriku 1989. godine. On i sestra osnovali su kršćanski rap bend Sleeplesssouljaz.

Jedna ili više žrtava?

Medicinska sestra Eleanor Riggers, koja je sa Sutherlandom brinula o žrtvi, rekla je da je potresena jer je Nathan izgledao kao zabavan čovjek kojeg su gotovo svi voljeli.

Također je izrazila zabrinutost za ostale pacijentice na odjelu na kojem se nalazila žrtva jer su mnoge od njih iste dobi te ne mogu verbalno komunicirati.

Policija istražuje je li Sutherland silovao druge pacijentice i jesu li druge osobe bile uključene.

Nakon Sutherlandova uhićenja, bolnica je poslala obavijest obiteljima drugih pacijenata da imaju pravo na besplatno testiranje na spolne bolesti i na trudnoću, piše Daily Mail.

"Sumnjala sam na druge, ali ne na njega, sve nas je prevario", rekla je Angela Gomez, majka drugog pacijenta u ustanovi.

"Nikad ne bih rekla da bi on to mogao napraviti. Čak sam mu znala reći: 'Drago mi je što večeras paziš na mog sina, sada mogu na miru ići kući'“, dodala je.

Sada se boji da bi on mogao biti “čudovište” o kojem je ponekad pričao njen sin kada je dolazila u posjetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara