Sin poginulih Talijana: "Horvatinčić laže, to svi znaju"

Sin poginulih Talijana: "Horvatinčić laže, to svi znaju"

Screenshot: RTL

FEDERICO Salpietro, sin poginulih Talijana, za N1 je komentirao današnju presudu Tomislavu Horvatinčiću.

"Nevjerojatno mi je to... Što se promijenilo od studenog 2016. s obzirom na to da nikakav dokaz nije ponuđen sudu. Medicinski vještak ponovio je da ne mogu ni isključiti, niti potvrditi sinkopu. Jedina stvar koju je sutkinja kazala je da vjeruje u čovjeka koji sjedi ispred suda. A on laže jer je rekao da mi je dao novac ili mi ponudio mogućnost da uzmem novac, a nema ničeg konkretnog. Ničeg. Potom je rekao da me nije tražio novac premda postoji dokumentirano da je tužio mene i sestru za 214.000 eura - to je dokaz. Napravio je skicu nesreće odmah nakon nesreće. Kako možete napraviti skicu ako ste imali sinkopu?", pita se Salpietro te navodi još neke druge sumnjivosti u Horvatinčićevu iskazu.

"Također je govorio o autopilotu i električnim problemima na brodu. Očito je riječ o nekome tko laže kako bi se spasio. Za mene je to neprihvatljivo. Strah me jer sada svatko kada izazove nesreću može reći da je imao sinkopu. Nadam se da će tužiteljica nastaviti sa slučajem. Iskreno, nije mi stalo da se borim protiv Horvatinčića, stalo mi je do istine. Ovo nije istina i to svi znaju."

Salpietro navodi da će se, bude li potrebno, obratiti i Europskom sudu. Kaže da voli Hrvatsku i da se nada da će se Hrvatski pokazati kao zemlja s principima i europskim standardima.

"Ovo je čudan zaključak koji ne bismo smjeli prihvatiti. Žao mi je kako zli neki ljudi mogu biti. Mogu prihvatiti nesreće i greške, ali ne i laži", rekao je Salpietro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara