Sindikalci: Račan za uvođenje reda u ˝Croatia bus˝

PREMIJER Ivica Račan podržao je danas zahtjev nezadovoljnih radnika da se uvede red u poslovanje ´Croatia busa´, ustvrdili su sindikalci nakon današnjeg razgovora u Vladi.

´Postoji dobra volja premijera da se stanje u ´Croatia busu´ dovede u zakonski red, a to je ono što i mi tražimo´, izjavio je Hini glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš nakon sastanka s Račanom.

Kiš, Mario Iveković iz Hrvatske udruge sindikata i Damir Gašparović iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske razgovarali su o stanju u tvrtki s Račanom, ministricom pravosuđa Ingrid Antičević - Marinović i glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

Račan je rekao da slučaj ´Croatia bus´ doživljava kao izazov pravnoj državi i obećao da će Vlada učiniti sve kako bi se stanje legaliziralo, rekao je Kiš.

´Državne institucije koje su se dosad dvoumile hoće li podržati radnike ili kriminalce od danas će morati stati na našu stranu´, dodao je Iveković.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikalci tvrde da je premijer poručio radnicima, koji još uvijek blokiraju ulaz u tvrtku, ´da se još malo strpe i sačekaju dok pravna država ne odradi svoj posao´.

Četrdesetak od 390 radnika ´Croatia busa´ blokiralo je 5. studenoga ulaz u tvrtku tražeći smjenu sadašnje uprave i imenovanje nove koja bi upravljala poduzećem do okončanja sudskih postupaka koji se zbog navodnih malverzacija vode protiv bivšega direktora Leona Sulića.

Uprava odbacuje optužbe i tvrdi da je većina radnika zadovoljna stanjem u tvrtki, kojoj ´tridesetak pobunjenika´ svakodnevno nanosi ogromne gubitke.

Također optužuje prosvjednike da žele ´Croatia bus´ odvesti u stečaj kako bi se netko dokopao vrlo vrijednog prostora u Heinzelovoj ulici, gdje je tvrtka smještena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara