Sindikat "Kutjeva" o ponudi talijansko-brazilske tvrtke

PREDSJEDNIK Nezavisnog sindikata "Kutjeva" Vinko Jušić izjavio je danas kako, s obzirom na to da je "talijanskobrazilska tvrtka Constructore Atlante doznačila traženih milijun kuna jamstva za kupnju kutjevačkog kombinata, držimo da je riječ o ozbiljnoj tvrtki, a ne, kako to u zadnje vrijeme neki hoće prikazati, neozbiljnom ponudom".

"Tvrdnjom da je riječ o neozbiljnosti bojimo se da se javnost jednostavno priprema za još jedan neuspio pokušaj privatizacije Kutjeva", rekao je Jušić na konferenciji za novinare. Dodao je kako smatra da je mnogo neozbiljnije odbiti ponudu od 56 milijuna kuna za tvrtku, 11 milijuna eura za dokapitalizaciju, 20 milijuna eura ulaganja u iduće četiri godine i otvaranje novih 400 radnih mjesta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat je, najavio je Jušić, spreman u ponedjeljak, kad je zakazana sjednica Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, prosvjedovati u Zagrebu ako do kraja tjedna ne dobiju čvrsta jamstva o prihvaćanju ponude brazilsko-talijanske tvrtke. Naime, rečeno je, tako Sindikat želi pravodobno reagirati kako ne bi bili izigrani kao u slučaju "Božjakovine" kad je promjenom uvjeta "minirana" privatizacija, što je, kako tvrde, bio presedan.

"Javno molim HFP da mi spomene makar jedan slučaj privatizacije koji na neki način nije presedan. Je li veći problem što je doznaka izvršena s nekoliko dana zakašnjenja ili da se Kutjevo uopće ne privatizira, ili pak proda za jednu kunu", upitao je Jušić. Iskazao je i nezadovoljstvo "kalkulacijama koje se ovih dana mogu čuti u javnosti" o mogućnosti da "Kutjevo" kupi "Badel" ili Finagra d.d. iz Zagreba. To bi, drži, uistinu bilo nedopustivo jer je, primjerice, Finagra jedan od najvećih dužnika "Kutjeva" zbog čega će Sindikat tu tvrtku staviti na svoj "popis nepoželjnih kupaca".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara