Sindikat MUP-a: Rebalans proračuna neće bitno poboljšati loše stanje u MUP-u

IAKO se u javnosti stječe dojam da MUP najviše dobiva rebalansom proračuna, dodijeljena sredstva neće bitno poboljšati loše stanje u MUPu, ocijenio je Nezavisni sindikat djelatnika MUPa u današnjem priopćenju.

Unatoč traženju odgovornih u MUP-u da se rebalansom proračuna taj iznos poveća za 250 milijuna kuna, on je povećan za svega 120 milijuna, što nije dovoljno za bilo kakve ozbiljnije pomake, tvrdi sindikat.

Sredstva namijenjena plaćama i prekovremenom radu ostala su na visini ranije planiranih, a nisu predviđena sredstva za naknade za civilno odijelo službenicima kriminalističke policije.

Veliko je povećanje sredstava u stavci za službena putovanja od čak 75 posto, što se pravda potrebama isplate dnevnica koje će uslijediti zbog ispomoći vezane za turističku sezonu te troškove naknade prijevoza zaposlenicima u skladu s kolektivnim ugovorom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značajna povećanja zamjetna su i u stavci rashoda za materijal i energiju od gotovo 30 posto, pa sindikat pretpostavlja da će problemi zbog nedostatka goriva time biti djelomično ublaženi.

Kako je evidentan nedostatak osnovnih pomagala i sredstava za rad policije, nije teško predvidjeti da će brojni projekti za modernizaciju policije biti usporeni, a vjerojatno niti neće biti provedeni, upozorava sindikat u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara