Sindikat: T-HT ne poštuje prava radnika u izdvojenim tvrtkama

REPUBLIČKI sindikat radnika HPT-a upozorio je danas da Uprava THT-a unatoč preuzetim obvezama ne poštuje prava 850 radnika koji su procesom restrukturiranja izdvojeni u druge tvrtke.

Sindikat podsjeća da je za radnike koji su izdvojeni u druge tvrtke dogovorio sva prava iz kolektivnog ugovora u iduće tri godine, zabranu proglašenja viška radnika idućih pet godina i pravo na prvenstvo u obavljanju posla u narednih osam godina.

Prava su dogovorena u kolovozu 2002. za radnike koji rade na pripremanju hrane, održavanju i čišćenju prostorija, koje je preuzeo Eurest Luxemburg, danas Eurest Croatia, kao i za radnike na čuvarskim i zaštitarskim poslovima, koji su 2003. izdvojeni u Društvo Posilović D. Zaštita.

Sindikat upozorava da se T-HT odavno ne pridržava preuzetih obveza niti reagira na sindikalna upozorenja i zahtjeve.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prekinuli su normalnu komunikaciju s upravama novih tvrtki, inzistiraju na smanjenju cijena usluga, ne ispunjavaju obvezu da nove tvrtke imaju pravo prvenstva na natječajima, čime T-HT dovodi u pitanje radnu i socijalnu budućnost radnika Euresta i Posilovića", upozorava sindikat.

Sindikalci također kažu da te radnike najviše boli što nemaju pravo na stimulativne otpremnine koje T-HT nudi svojim radnicima.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara