Siromašna studentica u Kini jela samo rižu i težila 21 kilogram. Umrla je

Siromašna studentica u Kini jela samo rižu i težila 21 kilogram. Umrla je
Screenshot: YouTube/People's Daily

SIROMAŠNA studentica koja si zbog svoje financijske situacije nije mogla priuštiti adekvatnu prehranu, umrla je u ponedjeljak na jugozapadu Kine.

Wu Huayan (24) umrla je u bolnici Medicinskog sveučilišta Guizhou u gradu Tongren, potvrdio je za CNN glasnogovornik bolnice, no odbio je navesti razlog njene smrti.

Težila je samo 21 kilogram

Kada je bila zaprimljena u bolnicu, studentica je bila visoka 135 centimetara i teška samo 21,6 kilograma. Umrla su joj oba roditelja, a ona je živjela s mlađim bratom preživljavajući od socijalne pomoći koja je iznosila 300 juana (oko 290 kuna) mjesečno.

S obzirom na to da je njen brat imao mentalnu bolest, Wu je živjela izuzetno štedljivo kako bi se mogla nastaviti brinuti o njemu.  

Državne novine Peking Youth Daily napisale su da je Wu redovito preskakala doručak, a za ostale obroke jela samo rižu pomiješanu s čilijem. Zaprimljena je u bolnicu u listopadu 2019. kada su joj jako natekle noge.

Liječnici otkrili oštećenje srca

Liječnici su tada priopćili kako ima ozbiljno oštećenje srca i da operacija košta više od 200.000 juana (oko 190.000 kuna). Njena priča dospjela je u javnost i dobrotvorna organizacija sa sjedištem u Pekingu pokrenula je kampanju za prikupljanje sredstava za potreban operativni zahvat.

Unatoč donacijama, njeno se zdravlje pogoršalo početkom ove godine, a u ponedjeljak je preminula. Njena smrt izazvala je bijes na kineskim društvenim medijima gdje su mnogi postavili pitanje zašto se nije učinilo više za spas ove studentice.

"Teško je zamisliti da neki ljudi u našoj zemlji još uvijek nemaju pristup pravilnoj hrani iako je već 2020.", napisao je jedan korisnik Weiboa, kineske verzije Twittera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara