Škare-Ožbolt: I u ratu je bilo onih koji su vikali po ulicama dok su zemlju branili drugi

OKO dvije tisuće izaslanika DCa na današnjoj je Konvenciji dalo potporu svojoj predsjednici Vesni Škare Ožbolt da i u idućem mandatu vodi stranku.

Za njezina zamjenika izabran je dosadašnji potpredsjednik stranke Joško Morić, za potpredsjednike Radovan Fuchs i Đurica Mišin, a izabrano je i novih pet članova Predsjedništva DC-a.

Konvencija je održana pod dojmom nedavnog uhićenja generala Ante Gotovine, čemu je značaj dala i predsjednica DC-a, poručivši da su u njezinoj stranci uvjereni u Gotovininu nevinost, te da su spremni pomoći da se to dokaže na sudu, a ne na ulici.

"I u Domovinskom ratu bilo je onih koji su po ulicama vikali, a zemlju su branili drugi. I sada ima onih koji će na ulicama vikati, a Gotovinu i istinu o Domovinskom ratu će braniti i obraniti oni drugi", kazala Škare Ožbolt i izazvala pljesak prepune dvorane "Vatroslava Lisinskog".

Istaknula je da DC nije i nikada neće braniti nekoga tko je počinio zločin, ali da će se boriti protiv revidiranja hrvatske povijesti, i to na način da se istina o Domovinskom ratu treba braniti i obraniti na "mjestu na kojemu se ruši", dakle na Haškom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"DC poziva na konsenzus svih u Hrvatskoj neka se sve rasvijetli, i to na sudu. Ovo nije samo slučaj jednog ili više generala, ovo je problem teza iz optužnice o zajedničkom zločinačkom pothvatu, o etničkom čišćenju i sličnim neprihvatljivim tezama kojima se pokušava promijeniti istina o onome što se dogodilo u Hrvatskoj", naglasila je.

U obraćanju izaslanicima, Škare Ožbolt istaknula je da vrijeme DC-a tek dolazi, da će se snaga stranke pokazati u političkoj budućnosti Hrvatske, jer je DC-u, ističe, u genetskoj strukturi provoditi politiku razvoja Hrvatske.

"DC možda nekima izgleda kao David u odnosu na Golijate koji danas postoje na političkoj sceni. Ako smo kome David, onda smo David koji zna što hoće, koji se nastavlja boriti i ne da utopiti nikome", poručila je.

Njezinu stranku, dodala je, krase skromnost, odmjerenost, bespoštedna borba za opće dobro, vlastiti narod i domovinu, usmjerenost na rad, kreativnost i bespoštednost, ali i projekti koji "još nikada nisu viđeni na političkom tržištu".

Projekti DC-a, kazala je Škare Ožbolt, bit će usmjereni na smanjivanje siromaštva i uspostavljanja dostojanstvenog života svakog građanina, i to kroz jačanje srednjeg građanskog sloja, na stvaranje hrvatskog društva kao društva poduzetnika, na gospodarski patriotizam.

Pred Hrvatski sabor i Vladu, najavila je, DC će uskoro izaći s projektom Croatia Fonda koji bi okupio sve nekretnine kojima država raspolaže na način da se sve kapitalne nekretnine zadrže u hrvatskom vlasništvu te da se njima kontrolirano i transparentno upravlja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara