Škegro o Dalić: Ona je vrlo odgovorna, zato je otišla iz vlade. Afera nije bilo

Škegro o Dalić: Ona je vrlo odgovorna, zato je otišla iz vlade. Afera nije bilo
Foto: Marko Lukuniž/ Goran Stanzl/Pixsell

NA PROMOCIJU knjige Martine Dalić došli su, između ostalih, Ante Ramljak i Borislav Škegro.

Ramljak: Nije postojala skupina Borg

Bivši izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak novinarima je uoči predstavljanja knjige kazao da je pročitao dijelove knjige koji se odnose na njega.

"S odmakom vremena, mislim da svi koji su sudjelovali u najkompleksnijem ekonomskom problemu koji se u tom trenutku dogodio u Hrvatskoj mogu biti ponosni na ono što su napravili i možemo svi biti zadovoljni što se nije dogodila neka veća šteta", rekao je Ramljak odgovarajući na novinarske upite prije predstavljanja knjige. 

Uz ostalo je kazao i kako je premijer Andrej Plenković bio prva osoba koja je morala voditi računa o problemu, a što se poslije događalo i zašto je Dalić morala podnijeti ostavku na mjesto potpredsjednice vlade i ministrice gospodarstva, treba pitati nju. 

Ramljak se suzdržao i od komentara na upite o skupini Borg i Aferi Hotmail. "Nije postojala skupina Borg, mislim da su to konstrukcije", rekao je. 

Istina je, dodao je, da je on kroz jedan mail, na Uskrs, znajući da su uspjeli spasiti kompaniju s prvim financiranjem, "poslao taj mail i samo se iz tog maila vidi skupina Borg". 

Bivši izvanredni povjerenik Agrokora nije imao komentara ni na upite o tomu što misli o vraćanju novca koji su savjetnici primali, a za koji su i premijer i predsjednica pozivali da se vrati. 

Škegro: Velik dio medija napravio aferu ni iz čega

Bivši potpredsjednik vlade i ministar financija Borislav Škegro odgovarajući na novinarska pitanja pred samo predstavljanje knjige više je puta pozvao da se knjiga i pročita. 

"Sjednite i zamislite si da su famozne afere o kojima uopće neću spominjati imena čista izmišljotina i laž", rekao je Škegro koji je prozvao medije, odnosno velik dio njih, da su "napravili afere ni iz čega, na nepostojećim činjenicama i lažima". 

"Martina Dalić je vrlo odgovorna osoba i, koliko ja mogu procijeniti, ona je vidjela da bi njezin ostanak mogao ugroziti cilj svih ciljeva, a to je bila uspješna nagodba. Uspješna nagodba koja je napravljena, potvrđena. Vjerovnici su prošli puno bolje nego bi prošli u bilo kojem alternativnom scenariju. Zašto je morala otići - zato da ne bi ugrozila nagodbu", rekao je Škegro.

Smatra i da Dalić nije pogriješila, da će se iz knjige dobiti svi odgovori, da će se iz knjige vidjeti da je bilo 40-ak ili 50-ak pisaca Lex Agrokora, među kojima i članova Mosta, saborskih zastupnika.

"Ono što je bitno - nema afera, nema skupina, nema zločinačke organizacije, nema plana za otimanje čega - milijardi dugova, nitko normalan neće oteti dugove", poručio je Škegro. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara