Škrlec: Vlada potvrdila isplatu 1,8 milijuna eura za isplatu plaća radnicima "Lenca"

STEČAJNI upravitelj "Viktora Lenca" Milenko Škrlec kazao je danas kako je iz Vlade dobio potvrdu da je novac za plaće radnicima osiguran te kako očekuje da se isplata predviđenih 1,8 milijuna eura uskoro ostvari.

Škrlec je za Hinu rekao da bi pismena potvrda o tome trebala stečajnoj sutkinji riječkoga Trgovačkog suda Liljani Ugrin biti dostavljena u ponedjeljak ujutro, a Škrlec bi s tim dokumentom isti dan trebao izići pred "Lenčeve" radnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, Štrajkaški odbor brodogradilišta najavio je za ponedjeljak opći štrajk zbog neisplaćenih plaća za srpanj, kolovoz, rujan, listopad i studeni. Odlukom Vlade 1,8 milijuna eura zajma Hrvatske banke za obnovu i razvoj, koji su bili namijenjeni ulaganju u brodogradilište, trebali su biti preusmjereni u Fond za radnička potraživanja, odnosno isplatu plaća. Iako je bilo najavljeno da će ta odluka biti ostvarena do petka, to nije učinjeno, pa su sindikati brodogradilišta najavili opći štrajk.

U dogovoru sa sindikatima Škrlec se obvezao da će u ponedjeljak u 10 sati na skupu radnika u krugu brodogradilišta govoriti o provedbi stečaja i radničkim tražbinama. Po sindikalnoj procjeni brodogradilište radnicima duguje oko 14 milijuna kunan neto.

Iako je Škrlec već preuzeo obveze stečajnog upravitelja, odluku o njegovu imenovanju i pokretanju stečaja u brodogradilištu u ponedjeljak će potpisati stečajna sutkinja Liljana Ugrin. U petak je održano prvo ročište u postupku pokretanja stečaja, koji će se, rečeno je, provoditi po ubrzanu postupku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara