Skupina HSP-ovaca napala LS-ovce uz povike: "Metak u čelo"

SISAČKI gradski ogranak Liberalne stranke priopćio je jutros da je grupa HSPovaca sinoć u Žabnu kod Siska fizički napala i vrijeđala trojicu LS-ovaca.

Policija ispituje slučaj, a sisački HSP osuđuje napad na članove LS-a "ako se sve dogodilo kako tvrde".

Tajnik Ogranka LS-a grada Siska Miljenko Žamarija priopćio je jutros Hini da su automobil u kom su bili on i dvojica njegovih stranačkih kolega i prijatelja sinoć u 21,30 presreli petorica mladića iz Žabna, te su ih fizički napali. Žamarija navodi da je pritom on zadobio ozljedu zgloba desne noge i da je oštećen njegov osobni automobil.

Žamarija je istaknuo "da su napadači bili članovi HSP-a, koji su u tu stranku prešli iz HDZ-a prije nedavnih mjesnih izbora na području grada Siska".

"Bilo je od njihove strane rečeno previše političkih uvreda, da bi sve bilo slučajno", dodao je Žamarija.

Žamarija navodi kako su s njim u automobilu bili predsjednik gradskog LS-a Krešo Bočina, koji je stanovnik Žabna, i njihov prijatelj Darko Pavičić.

"Marš nazad, ne možete kroz moju ulicu, rekao nam je jedan od mladića. Jedan je skočio na haubu mojeg automobila i počeo nogom udarati po šajbi, te sam nazvao policiju i prijavio događaj. Izašao sam iz automobila, pokušavajući spriječiti uništavanje, ali su me tada napali i došlo je do tučnjave u kojoj sam zadobio ozljedu na zglobu desne noge", izjavio je Žamarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On tvrdi da su napadači vikali: "Metak u čelo" i psovali liberale.

Žamarija je pomoć potražio u Službi Hitne medicinske pomoći u Sisku i medicinska pomoć pružena mu je i u Općoj bolnici.

Žamarija je najavio da će zatražiti očitovanje i Podružnice HSP-a Siska o cijelom događaju.

Član Izvršnog odbora Podružnice HSP-a i HSP-ov gradski vijećnik Ivica Šebalj za Hinu je izjavio "da osuđuje napad na članove LS-a ako se sve dogodilo kao što tvrde Žamarija i Bočina".

"HSP Siska će stajalište o događaju u Žabnu zauzeti i iznijeti kada završi kriminalistička obrada cijelog slučaja i kada se utvrde sve okolnosti tog događaja. Ako su nešto takvo učinili naši članovi, tražit ću da se isključe iz stranke jer HSP ne želi imati ništa s takvim osobama i pojavama", rekao je Šebalj.

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave Sisačko-moslavačke potvrdio je jutros da je policija obaviještena o sinoćnjem događaju u Žabnu i da su izašli na mjesto događaja. U tijeku je kriminalistička obrada slučaja.

(Hina) malj jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara