Sloković i Prodanović više ne brane Todorića. Sutra mu treba početi suđenje

Sloković i Prodanović više ne brane Todorića. Sutra mu treba početi suđenje
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NAJPOZNATIJI odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović više neće zastupati najpoznatijega hrvatskoga optuženika, bivšega vlasnika Agrokora Ivicu Todorića, piše danas Jutarnji list.

Zbog čega je došlo do prekida suradnje između poznatih odvjetnika koji su Todorića branili od početka slučaja Agrokor te jednoga od njihovih najpoznatijih klijenata odvjetnici nisu željeli reći zbog odvjetničke tajne.

"Ne možemo ništa reći, radi se o povjerljivom odnosu između odvjetnika i klijenta", rekla je u telefonskom razgovoru odvjetnica Sloković. Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, do raskida suradnje je došlo sporazumno, odnosno obostrano, jer su se, po svemu sudeći, odvjetnici i Todorić razišli u koncepcijama obrane.

Sutra je trebalo otpočeti prvo suđenje Todoriću

Na zagrebačkom Županijskom sudu, pak, sutra je trebalo otpočeti prvo suđenje Todoriću te se on prvi put pred sudom trebao izjasniti o krivnji.

U tom je slučaju Todorić zajedno s bivšim menadžerima Agrokora Antom Huljevom i Piruškom Canjugom te švicarskom konzultanticom Nicole De Rossi optužen da je preko faktura za nepostojeće konzultantske usluge iz Agrokora izvukao 1,25 milijuna eura. Riječ je o jednome manjemu kraku tzv. afere Agrokor, u kojemu je istraga prva bila dovršena, a nedavno je optužno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda potvrdilo i optužnicu.

Međutim, po svemu sudeći, ročište će morati biti odgođeno jer Todorić više nema branitelja.

Odvjetnica Jadranka Sloković je na upit Indexa odgovorila: "Nemamo komentara."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara