koronavirus

Slovenija od ponoći na granici s Austrijom uvodi kontrolne točke

Slovenija od ponoći na granici s Austrijom uvodi kontrolne točke
Foto: EPA

SLOVENIJA će od ponoći na granici s Austrijom početi kontrolu putnika zbog opasnosti unosa koronavirusa, sličnu onoj koju već provodi na nekim graničnim prijelazima s Italijom, najavio je u utorak glasnogovornik kriznog stožera Jelko Kacin.

Odluku o tome već je potpisao predsjednik slovenske vlade, a nadzor će se provoditi na 13 kontrolnih točaka, nekadašnjih graničnih prijelaza s Austrijom, kazao je Kacin, dodavši da primjena odluke počinje u ponoć u noći na srijedu.

Strani državljani koji samo prolaze kroz Sloveniju za ulazak će trebati odgovarajuću potvrdu da nisu pozitivni na koronavirus, i to ne stariju od tri dana, a mjerit će im se i tjelesna temperatura koja ne smije prelaziti 37,5 stupnjeva.

Osim toga, pri pregledu ne smiju imati vidnih znakova oboljenja gornjih respiratornih organa, naveo je Kacin.

Spomenuta se odredba ne odnosi na slovenske državljane koji se vraćaju u domovinu a koji imaju drugi režim, kao i dvovlasnici, odnosno slovenski ili austrijski državljani koji imaju zemlju na drugoj strani granice.

Dopuštat će se hitni te humanitarni prijelazi te transport roba u tranzitu u konvojima, pojasnio je Kacin.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara