Slovenski dokumentarist tvrdi: Tito je Amerikancima prodao tehnologiju za let u svemir!

Screenshot i video: YouTube

JUGOSLAVIJA je imala svemirski program koji je Tito prodao Amerikancima, tvrdi slovenski dokumentarist Žiga Virc u dokumentarnom filmu "Houston, We Have a Problem". Josip Broz Tito je, tvrdi Virc, u vojnoj bazi Željava izgradio najveći tajni podzemni svemirski centar u Europi.

U tom centru, konspirativnog imena "Objekt 505", Jugoslavija je navodno razvila operativnu tehnologiju za let u svemir! Sve to doznajemo iz trailera za Vircov dokumentarac, koji je jučer objavljen na YouTubeu.


Redatelj filma tvrdi da je Jugoslavija ostvarila brzi napredak baziran na tajnim zapisima pionira svemirske tehnologije Hermana Potočnika. Jugoslavenski svemirski program je, tvrdi Virc, započeo 1948. godine, a Amerikanci su za njega saznali desetak godina kasnije.

"Krajem 1960. godine, CIA je otkrila da Jugoslavija već posjeduje operativnu tehnologiju za let u svemir. U ožujku 1961. godine Jugoslavija je u tajnosti prodala čitav program SAD-u. U svibnju 1961. godine, Kennedy je najavio da Amerikanci planiraju let na Mjesec", tvrde autori dokumentarca Boštjan i Žiga Virc, dodajući kako će u svom filmu otkriti tajne jugoslavenskog svemirskog programa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara