Slovenski policajci lovili kombi s migrantima, uhvatili ih tek kod Trsta

Slovenski policajci lovili kombi s migrantima, uhvatili ih tek kod Trsta
Foto: EPA

SLOVENSKA policija zaustavila je u jutarnjim satima novi pokušaj prebacivanja ilegalnih migranata u zapadnu Europu, pri čemu je sumnjivi Mercedes s privremenim njemačkim tablicama uspjela zaustaviti tek pred Trstom, nakon što je u oštrom zavoju vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Kako je objavila policijska uprava Koper, potjera je započela u 5 sati ujutro, kad je policijska patrola na cesti Lipica - Divača primijetila sumnjivi Mercedes s njemačkim tablicama, pa pošla za njim, pokušavajući ga zaustaviti rotirajućim svjetlima i zvučnim signalima, ali neuspješno.

Štoviše, vozač za kojega je poslije utvrđeno da je prevozio ilegalne migrante je ubrzao prema Basovizzi i Trstu pa je na gas morao pritisnuti i vozač policijskog auta i potjera se nastavila u susjednoj državi, u okolici Trsta.

Slovenska je patrola u skladu s protokolom o prekograničnoj suradnji s talijanskom policijom o tome obavijestila svoj dežurni centar u Ljubljani.

Bjesomučna potjera

Iako je automobil u bijegu neko vrijeme zbog brzine pobjegao iz vidnog polja prateće policijske patrole, uskoro je uslijedio kraj bjesomučne potjere jer se Mercedes u zavoju pred Basovizzom oštetio i nije mogao nastaviti put.

Slovenski su policajci nakon toga primijetili da je nekoliko osoba iz vozila pobjeglo u šumu, a na mjestu zaustavljanja zatekli vozača i jednog suputnika, koje su zadržali do dolaska talijanskih kolega.

Zajedničkim pregledom i ispitivanjem došlo se do zaključka da je Mercedes vozio 25-godišnji državljanin Albanije, dok je uz njega sjedio državljanin Turske, a kasnije je na tom terenu pronađen još jedan Turčin za kojega se sumnja da je ilegalni migrant.

Zadržala ih policija

Migrante i albanskog vozača zadržali su talijanski policijski organi, nakon čega se slovenska policijska ophodnja vratila u Sloveniju.

Slovenski ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar izjavio je u ponedjeljak da je u Sloveniji u prva tri mjeseca na granici i unutrašnjosti policija otkrila više od 1300 ilegalnih migranata, što je znatno više nego u istom razdoblju lani, čemu su pogodovale i toplije vremenske prilike početkom ove godine zbog kojih je opet više "prometa" tzv. balkanskom rutom prema srednjoj i zapadnoj Europi.

Poklukar je i tom prilikom ponovio dobru suradnju na suzbijanju ilegalnih migracija sa susjednim državama te dobru suradnju s Hrvatskom na čuvanju schengenske granice

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara