Slučaj Podravka: Polančecu još uvijek ne treba odvjetnik?

Slučaj Podravka: Polančecu  još uvijek ne treba odvjetnik?

Tekst: I. Ćimić
Foto. Davor Pongračić (Cropix)

MINISTAR gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec za sada ne želi komentirati sve jače glasine kako bi se i on mogao ovih dana naći pred USKOK-ovim istražiteljima. Naime, iako nas je zanimao komentar na najavu šefova Podravke koji su jučer uhićeni zbog pokušaja neprijateljskog preuzimanja te firme, a koji su navodno odlučili da neće pasti sami i spremni su svjedočiti o Polančecovoj ulozi, to nismo mogli dobiti u njegovom ministarstvu.

>Tema: Afere u Podravci

"Ostajemo pri izjavama koje smo izrekli jučer", rekao je nam je glasnogovornik ministarstva Tomislav Mazal. Podsjetimo, kako je jučer u kratkom obraćanju medijima Polančec poručio kako i dalje misli da su čelni ljudi Podravke časni i pošteni ljudi.

"Dok im se ne dokaže krivnja, vjerujem u nevinost uhićenih", rekao je Polančec ne dozvolivši novinarima eventualna pitanja ili pojašnjenja.

Nobilo nije pričao s Polančecom o slučaju Podravka

Jutros se u medijima tako pojavila informacija kako se Polančec iskreno boji da bi se mogao naći ispred istražitelja USKOK-a, a da je tome tako plasirana je informacija da je zatražio pomoć odvjetnika Ante Nobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, to nije istina. Nemam nikakve punomoći za zastupanje Polančeca, a kako bi ih i imao kada ni ne postoji postupak", rekao nam je Nobilo komentirajući najave da mu se potpredsjednik Vlade obratio za pomoć, Naime, odvjetnik Nobilo kaže kako osobno poznaje Polančeca te da ga susreo nedavno no da tema njihova razgovora nije bio slučaj Podravka.

Muk uhićenih, progovorio samo Marinac

"Moj dio posla, kada zastupam nekog, je javan. Uvijek ću reći ako nekog zastupam, a tajno je jedino što smo rekli jednom drugom. U slučaju Polančeca zbilja vam nemam što priznati", rekao je Nobilo za Index.

Na kraju recimo kako su jutros u USKOK u zatamnjenim policijskim kombijima dovedeni i direktor splitskog SMS-a Srđan Mladinić kao i šef uprave i suvlasnik varaždinske Fime Milan Horvat. Još sinoć ispitana su četvorica iz Podravke i to  Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac i Josip Pavlović. Svi su branili šutnjom, osim Marinca koji se izjasnio da nije kriv.

Uskokova istraga

Podsjetimo, prije dva tjedna Uskok je započeo istragu oko afere oko neprijateljskog preuzimanja Podravke koja je isplivala nakon što je otkriveno da je Podravka na račun firme SMS uplatila 65 milijuna kuna. Bio je to samo dio Podravkinog novca koji su neki menadžeri te firme planirali iskoristiti da dođu do većinskog paketa dionica.

Sve je to rezultiralo uhićenjima koja su počela u šest sati ujutro i to u Zagrebu, Koprivnici u Splitu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara