SMH protiv stranog menadžmenta u Brodosplitu

SINDIKAT metalaca Hrvatske (SMH) protivi se uvođenju stranog menadžmenta u Brodosplit kao i pripajanju Brodotrogira Brodosplitu, rečeno je u Splitu na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika tog sindikata.

Sindikalisti su izrazili nezadovoljstvo, kako su kazali "komuniciranjem ministra gospodarstva Ljube Jurčića koji je u medijima najavio takve mogućnosti", a Josip Radanović, povjerenik SMH u Brodosplitu, rekao je kako splitskom škveru nije potreban strani menadžment jer nova uprava "ima i snage i mogućnosti da za godinu i pol dana izvuče splitski škver iz svih dubioza i ostvari njegovu reorganizaciju i restrukturiranje".

Slavko Bilota, sindikalni povjerenik SMH u Brodotrogiru, rekao je pak kako Sindikat, odnosno radnici, ne prihvaćaju nikakvo preseljenje Brodotrogira u splitsko brodogradilište tim više što Brodotrogir ima ugovorenu punu uposlenost do 2008. godine. Uputili su također pitanja ministru Jurčiću kako uopće zamišlja to preseljenje i znači li to da Brodotrogir ostaje bez svoje uprave.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vedran Dragičević, povjerenik SMH za Dalmaciju, rekao je kako se Sindikat protivi uvozu radne snage iz BiH i Rumunjske jer u Hrvatskoj ima dovoljno radnika koji su dobri stručnjaci i znaju raditi.

(Hina) merc dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara